Økonomi

Halvert driftsresultat for Telenor

Telenor mer enn halverte driftsresultatet i tredje kvartal, men mener likevel det går rett vei, med omsetningsvekst og tiltak for å få kuttet kostnadene.

Telenors konsernsjef Sigve Brekke da han i juli la fram resultatet for andre kvartal på Fornebu utenfor Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

 • NTB

Den norske telegiganten melder om 32,8 milliarder kroner i driftsinntekter, en snau milliard mer enn i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet falt imidlertid dramatisk – fra snaue 6,6 milliarder kroner til bare i underkant av 3,2 milliarder.

Selskapet tynges særlig av nedskrivninger i India.

– Som følge av nylige observasjoner i det indiske markedet, har virkelig verdi av lisensene i India blitt vurdert, og det er blitt foretatt en nedskrivning på 4 milliarder kroner, opplyser selskapet.

Les også

Telenor kutter 180 stillinger i Norge

Tap og nedskrivninger

Totalt har Telenor India bokført tilsammen 7,3 milliarder kroner i tap og nedskrivninger i årets ni første måneder.

Selskapet melder imidlertid om et rekordhøyt driftsresultat før nedskrivninger og avskrivninger (EBITDA) på 12,5 milliarder kroner i tredje kvartal, 600 millioner mer enn i tilsvarende periode i fjor.

– Det tredje kvartalet har vist god utvikling, med fortsatt omsetningsvekst og en rekordhøy EBITDA, støttet av et styrket kostnadsfokus i konsernet, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Selskapet har bokført et resultat før skatt på hele 2,4 milliarder kroner i minus i tredje kvartal. Skattekostnaden var på 2,5 milliarder.

Justert for effekter relatert til det russiske teleselskapet VimpelCom, samt India-virksomheten og andre poster, var resultatet 4,7 milliarder kroner.

Les også

Leder av næringskomiteen: – Splitt opp Telenor i to deler

Vimpelcom

Telenor startet i tredje kvartal prosessen med å selge seg ut av VimpelCom. Selskapet opplyser at de har kvittet seg med 9,3 prosent av Vimpelcom-aksjene, noe som ga et nettoutbytte på 4,6 milliarder kroner.

Telenor eier nå 23,7 prosent av aksjene i teleselskapet og vurderer verdien av sin Vimpelcom-post til 11,7 milliarder kroner.

– VimpelCom fortsetter å være et søsterselskap frem til et salg av de resterende aksjene høyst sannsynlig blir gjennomført i løpet av de neste tolv månedene, skriver Telenor i kvartalsrapporten.

Les også

Telenor har nå 95 prosent av kundene i land med mye korrupsjon. Andelen vokser.

Økt databruk i India

Sigve Brekke mener et høydepunkt for Telenor i tredje kvartal var oppløftende utvikling i Bangladesh og Pakistan som følge av økt databruk.

– Mens omsetningen i Norge påvirkes av lavere inntekter fra internasjonal gjesting, ser vi samtidig god etterspørsel etter våre nye mobilabonnementer. Også utviklingen innen høyhastighetsbredbånd i Norge og Sverige har vært god i kvartalet, sier Brekke.

 1. Les også

  Telenor-sjefen: Vi må ikke tviholde på bedriftshemmelighetene våre lenger

Les mer om

 1. Økonomi
 2. Telenor
 3. IT og telekom

Flere artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Svakere enn ventet fra Telenor

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Telenor leverer rekordhøyt resultat

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Telenor-sjefen ville ikke kommentere styreendringer

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Telenor til værs på børsen

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Telenor vil ha full kontroll i finske DNA

 6. NORGE
  Publisert:

  Telenor deler ut rekordstort utbytte til aksjonærene