Mack og Rema enige om ølavtale

Etter en nesten tre måneder lang strid får det nordnorske bryggeriet Mack likevel plass til flere kjølige øl i Rema-butikkene.

Administrerende direktør for Rema kategori og innkjøp, Lars Kristian Lindberg, under lanseringen av Æ i januar. Like etterpå ble det kjent at Mack og Rema ikke var blitt enige i årets forhandlinger.

– Nå er jeg fornøyd med det vi er blitt enige om, sier administrerende direktør Harald Bredrup i Mack.

Det var tidlig i januar det ble kjent at Mack var en av leverandørene som ble offer for «bestevenn-strategien» til Rema 1000.

Da ble alt øl fra det Tromsø-baserte bryggeriet kastet ut fra Rema-butikkene, bortsett fra noen sorter i de tre nordligste fylkene. Mack-tilhengere reagerte spontant i sosiale medier, og Rema opplevde omsetningstap i enkelte butikker på grunn av krangelen.

Nå er Rema og Mack omsider kommet til enighet om en avtale.

– Nå kan vi tilby det aller meste av vårt sortiment i Remas butikker i Nord-Norge. Dessuten har vi fått en plassering i butikken som representerer salget, sier han.

Administrerende direktør i Mack, Harald Bredrup.

Rema har hele tiden hevdet at de fortsatt skulle selge Mack i Nord-Norge, men de skulle ikke tilby hele utvalget. Dessuten fikk ølet mindre plass i hyllene.

– Våre produkter selger mye fra kjøledisken, så det å få ha denne plassen i butikk var veldig viktig for oss. Det får vi nå, og da er vi fornøyd, selv om det har vært en tung tid for alle, sier han til Aftenposten.

Administrerende direktør for Rema kategori og innkjøp, Lars Kristian Lindberg var i dag i Tromsø for å markere avtalen, skriver Rema i en pressemelding.

Han bekrefter at engasjementet i Nord-Norge for at kundene skal få kjøpe sitt favoritt-øl har gjort inntrykk.

– Engasjementet som vi har sett de siste månedene viser med tydelighet at Mack har en sterk posisjon i Nord-Norge. Nå håper vi at nordlendingene viser det samme engasjementet og handler Mack når de besøker sin lokale Rema 1000-butikk neste gang, sier Lindberg i meldingen.