Økonomi

«Big Burger» trekkes fra markedet – høyt bakterieinnhold

Et parti med burgeren «Thick & Juicy Big Beef Burger» fra Nordfjord kjøtt trekkes tilbake på grunn av høyt innhold av bakterien E. Coli.

Ikke spis! Har du kjøpt en pakke av «Thick & Juicy Big Beef Burger» som går ut 8. august på Rema 1000 bør du kaste den eller levere den tilbake til butikken. Foto: Nordfjord Kjøtt / NTB scanpix.

  • NTB

Partiet har siste forbruksdag 8. august 2020 og ble levert til Rema 1000-butikker i løpet av torsdag 23. juli.

– Årsaken til tilbaketrekkingen er et høyt innhold av E. Coli. Avviket ble avdekket gjennom rutinemessig analyse ved anlegget, opplyser Nordfjord kjøtt.

Burgerne er allerede fjernet fra butikkene. Har du allerede kjøpt en pakke, ber Nordfjord Kjøtt om at du kaster den eller leverer den inn til din nærmeste Rema 1000-butikk.

Escherichia coli, bedre kjent som E. coli, finnes i tarmens normalflora hos alle mennesker og varmblodige dyr. Bakterien overføres vanligvis gjennom kjøtt som ikke er varmebehandlet, forurensede grønnsaker, upasteurisert melk, vann, ved direkte kontakt med dyr som skiller ut bakterien, eller fra person til person.

Enkelte varianter av bakterien kan gi tarminfeksjoner, og i verste fall kan den føre til infeksjonen hemolytisk-uremisk syndrom (HUS). Dette er en alvorlig tilstand med nyresvikt og blodforandringer og starter som regel som en mage-/tarminfeksjon med blodig diaré.

Eldre og barn er spesielt utsatt for alvorlig sykdom.

Les også

  1. Halverte matsvinnet under buffetforbudet. Nå kommer frokostbuffeten tilbake.

  2. Er allergi vår tids folkesykdom? Eller vår tids største myte? | Bente Krane Kvenshagen

Les mer om

  1. Rema 1000
  2. Kjøtt
  3. Butikker