Trump: USA og Kina svært nær en handelsavtale

En handelsavtale mellom USA og Kina er nært forestående, ifølge president Donald Trump. Det fikk kursene på verdens børser til å sprette i været.

President Donald Trump sier USA og Kina er nær en løsning på handelskonflikten mellom de to landene.
  • NTB-AFP

– Nærmer oss VELDIG en STOR AVTALE med Kina. De vil ha den, og det vil vi også, skriver Trump på Twitter torsdag.

Tweeten førte umiddelbart til kraftig oppgang på børser både i Europa og USA, ifølge E24.

«Det fremstår som et signal om at presidenten vil utsette eller avlyse en rekke tariffer som skulle tre i kraft fra helgenen på kinesiske produkter for 160 milliarde dollar», skriver New York Times.

Getting VERY close to a BIG DEAL with China. They want it, and so do we!

På Wall Street ble en negativ tendens snudd til oppgang på over 1 prosent, og oljeprisen steg også innen ett minutt etter Trumps tvitring.

Handelskrigen mellom verdens to største økonomier har pågått i mange måneder. Men utsendinger fra begge land har drevet intense forhandlinger den siste tiden for å få en løsning på konflikten før USA etter planen skal innføre nye tollsatser på kinesiske varer førstkommende søndag.

USA vil avlyse nye tollsatser

Det er ikke klart hva en ny avtale eventuelt innebærer, men Wall Street Journal melder at USA har tilbudt seg å avlyse de nye tollsatsene og kutte toll på kinesiske varer for 360 milliarder dollar i bytte mot innrømmelser fra kinesisk side.

USA har krevd at Kina kjøper store mengder amerikanske landbruksprodukter, gjør mer for å beskytte amerikansk teknologi og åpner opp finanssektoren.