Emirates åpner daglig rute Dubai - Oslo til høsten

Starter i september.

Emirates skal bruke Boeing 777-300 ER på den daglige ruten mellom Dubai og Oslo.

Så er det klart at det blir konkurranse på direkteruten mellom Oslo og Dubai. I dag har et av Midtøstens største flyselskap, Emirates, gjort det klart at det åpner daglig rute til Oslo fra 2. september.

Emirates er et av de raskest voksende flyselskap i verden.

Flyselskapet kommer til å benytte en Boeing 777-300 ER-maskin på ruten. Flyet vil ha 8 seter i første klasse, 42 på business klasse og 310 på økonomiklasse.

Emirates blir dermed det eneste flyselskapet som tilbyr billetter i første klasse på en direkterute fra Oslo Lufthavn.

Flere langruter

— Vi er svært glad for denne etableringen, sier sjefen for Oslo Lufthavn, Nic Nilsen, til Aftenposten.

Hotellet Burj al Arab og i bakgrunnen Burj Khalifa, to av de mest kjente bygningene i Dubai.

Lufthavnen har jobbet lenge for å få Emirates til å åpne rute på Oslo Lufthavn. Selskapet opererer ruter allerede fra både København og Stockholm.— Denne etableringen passer godt inn i satsingen vår. Vi ønsker oss mer langrutetrafikk, og med Emirates får vi også et selskap som tilbyr en lang rekke videreforbindelser som nordmenn etterspør, sier Nilsen.

Fra Dubai tilbyr Emirates et verdensomspennende rutenett for videre forbindelser til bl.a. Bangkok, Phuket, Singapore, Manila, Kuala Lumpur, og Hongkong. Dessuten opererer Emirates ruter både til Australia og New Zealand. Velger man å reise videre med Emirates fra Dubai kan man også oppleve selskapets flaggskip, Airbus A380, som er verdens største passasjerfly.

Tøffere konkurranse

Med Emirates satsing skjerpes konkurransesituasjonen for flere av dagens flyselskap på Gardermoen. Først og fremst for Norwegian, som til nå har vært alene om å tilby passasjerene direkterute til emiratet.

Dessuten blir konkurransesituasjonen skjerpet for Qatar Airways, som har rute til Doha men som har mange reisende videre til Dubai.

Dubai er en svært populær destinasjon fra Oslo.

— Totalkapasiteten på ruten er på 220.000 passasjerer i året, opplyser Nic. Nilsen.

Avgangstidspunktene fra Oslo Lufthavn til Dubai vil være klokken 13.55 hver dag. Returavgangen fra Dubai går klokken 07.00.

Den nye ruten vil også bety økt fraktkapasitet fra Oslo til Dubai, samt andre destinasjoner. Flyet har en fraktkapasitet på inntil 23 tonn.