Økonomi

Drueklase solgt for over 90.000 kroner

Frukthandler betalte nesten 3000 kroner per drue for status-frukt.

Druer av typen Ruby Roman er et statussymbol i Japan. Torsdag ble en klase druer av denne typen solgt for over 90.000 kroner. Foto: STR / JIJI PRESS

  • Stine Barstad

En klase druer av typen Ruby Roman ble torsdag solgt til rekordpris i Japan. De sjeldne druene gikk under hammeren for 1,1 millioner yen, eller i overkant av 90.000 kroner, skriver The Guardian.

Druene er ansett som et statussymbol i Japan, og er på størrelse med pingpongballer. Stykkprisen havnet til slutt på rundt 30.000 kroner.

Ifølge Ruby Roman-klubbens nettside begynte dyrkingen av de ettertraktede druene i 1992 ved at frø av typen Fujiminori ble sådd. Ruby Roman-druene er odlet frem av disse, og kom første gang for salg i 2008. Siden da har prisene bare steget.

Det var en frukthandler som fikk høyeste bud på de dyrebare druene. Han sier han skal stille dem ut i butikken sin, før han skal dele ut smaksprøver til kundene.

Salget sparker i gang fruktauksjonssesongen i Japan. Også annen frukt, som epler og meloner, kan bli solgt for enorme summer, skriver avisen. I fjor ble et sett på to meloner solgt for 1,5 millioner yen (127.000 kroner) på en lignende auksjon.

Betalte 1 million kroner for en blåfinnet tunfiskGjett hvilken fisk japanske sushikokker ikke ville ha før nå

Les mer om

  1. Japan
  2. Næringsmiddelindustrien