Økonomi

Drueklase solgt for over 90.000 kroner

Frukthandler betalte nesten 3000 kroner per drue for status-frukt.

Druer av typen Ruby Roman er et statussymbol i Japan. Torsdag ble en klase druer av denne typen solgt for over 90.000 kroner. Foto: STR / JIJI PRESS

 • Stine Barstad

En klase druer av typen Ruby Roman ble torsdag solgt til rekordpris i Japan. De sjeldne druene gikk under hammeren for 1,1 millioner yen, eller i overkant av 90.000 kroner, skriver The Guardian.

Druene er ansett som et statussymbol i Japan, og er på størrelse med pingpongballer. Stykkprisen havnet til slutt på rundt 30.000 kroner.

Ifølge Ruby Roman-klubbens nettside begynte dyrkingen av de ettertraktede druene i 1992 ved at frø av typen Fujiminori ble sådd. Ruby Roman-druene er odlet frem av disse, og kom første gang for salg i 2008. Siden da har prisene bare steget.

Det var en frukthandler som fikk høyeste bud på de dyrebare druene. Han sier han skal stille dem ut i butikken sin, før han skal dele ut smaksprøver til kundene.

Salget sparker i gang fruktauksjonssesongen i Japan. Også annen frukt, som epler og meloner, kan bli solgt for enorme summer, skriver avisen. I fjor ble et sett på to meloner solgt for 1,5 millioner yen (127.000 kroner) på en lignende auksjon.

Betalte 1 million kroner for en blåfinnet tunfiskGjett hvilken fisk japanske sushikokker ikke ville ha før nå

Les mer om

 1. Japan
 2. Næringsmiddelindustrien

Relevante artikler

 1. NORGE

  Vannmelon med giftig skall trekkes tilbake

 2. ØKONOMI

  Vi kommer til å kaste tonnevis med mat onsdag

 3. ØKONOMI

  Sterke Obos-tall etter salg av småkraft

 4. VERDEN

  Blåfinnet tunfisk solgt for millioner i Japan

 5. ØKONOMI

  Rekordår for Thomas Giertsen - dro inn 35 millioner på Feelgood-salg

 6. ØKONOMI

  Orkla melder om krevende kvartal – øker likevel resultatet