10 tips for helgen

Runelyd, korsang, svett soul og bulldoser-jazz. Det skorter ikke på opplevelser denne helgen.

Wardruna

1 Vikingene kommer!

Fra metal til norrøn mytologi: Wardruna er prosjektet til Einar Selvik, som har hatt suksess med sin tilnærming til runer og norrøn kultur. Han har bl.a. laget musikken til TV-serien «Vikings», og hatt en rolle der. Nå er han tilbake i Oslo. Pågangen var så stor at man har måttet sette opp ekstrakonsert.

Hvor: Sentrum Scene

Når: Fredag og lørdag kl. 20


2. Sjelfull opplevelse

Liker du soul med trøkk, er dette lykkedagen din: St. Paul & The Broken Bones er kjent for sitt forrykende liveshow. Alabama-bandet stiller med orgel og en blåserrekke som blåser deg rett inn i veggen. Dette kan fort bli en av årets «var-du-der?»-konserter.

Hvor: Cosmopolite

Når: Torsdag kl. 20


3. Stryk hjernecellene med cellotoner

Oslo-Filharmonien

Oslo-Filharmonien har fått fint besøk: Kveldens solist er cellisten Gautier Capuçon, som spiller Dmitrij Sjostakovitsj’ cellokonsert nr. 1. Dessuten får vi høre Bruckners 4. symfoni.

Hvor: Konserthuset

Når: Torsdag kl. 19


4. Feirer ti år med spretten Bergens-pop

Razika

Razika fra Møhlenpris i Bergen var bare 15 år da de begynte å spille sammen, og nå har de holdt sammen i ti år. Det skal feires bl.a. med to konserter på Parkteatret. Først en med fri aldersgrense, og deretter konsert for dem over 18.

Hvor: Parkteatret

Når: Fredag kl. 18 (fri alder) og 21 (over 18)


5. Weekend som swinger

Fiona Monbet

Så er det igjen klart for Django-festival til ære for pionéren inne swingjazz. I år står bl.a. Oslo Stringswing Kollektiv, Gustav Lundgren Trio & Antoine Boyer, Fiona Monbet, Adrien Moignard, Pierre Cussac og Diego Imbert for musikken.

Hvor: Cosmopolite

Når: Fredag og lørdag kl.

Les også

Mer om festivalen: Duket for Djangofestival nummer 38


6. Spansk pasjon

Alt om min mor

Den spanske regissøren Pedro Almodóvar har premiere på sin nye film Julieta på kino denne helgen. På Cinemateket kjører de en serie med hans gamle filmer. Du kan for eksempel nyte et gjensyn med den fabelaktige Alt om min mor (1999), en film om sorg, mødre og sterke kvinner.

Hvor: Cinemateket

Når: Lørdag kl. 19.30


7. Korsøndag

Komponist Lars Petter Hagen

Det Norske Solistkor åpner sesongen med to urfremføringer: «Lament» av Lars Petter Hagen og «The wind blows – where it wishes» av Alfred Janson. I tillegg fremføres verker fra korets kjernerepertoar, og det loves også et par overraskelser. Konserten inngår i feiringen av Norsk Komponistforenings 100‐årsjubileum.

Hvor: Universitetets aula

Når: Søndag kl. 19.00


8. Klar for bulldozer-jazz?

Terje Rypdal

Terje Rypdal regnes som en av landets viktigste gitarister, fra The Vanguards, Dream og tiden med Jan Garbarek da de gjorde norsk jazz til et globalt fenomen. Trioen Ståle Storløkken, Torstein Lofthus og Nikolai Eilertsen fra Elephant9 henter inspirasjon fra psykedelia og klassisk progressiv rock ved siden av tungtgroovende jazz. Sammen med Rypdal blir dette «en bulldoser av et band», som det står i presseskrivet.

Hvor: Victoria–Nasjonal Jazzscene

Når: Fredag kl. 21


9. Bjella på scenen

Kjersti Dalseide spiller den gravide jenta

Vi er et sted på bygda. De fleste tog dundrer forbi. Hit kommer de som vil reise bort. Scenen er satt for teaterstykke Kan nokon gripe inn. Karakterene og sangene til Torleif Bjella danner ryggraden i stykket. Lasse Kolsrud har regien.

Hvor: Det Norske Teatret

Når: Spilles til 25. april

Les også

Les anmeldelsen: Dette er en forestilling som stopper livet ditt i 90 minutter.


10. Urbane barn

CityKids inviterer barn og familier til aktiviteter. Det blir pop-up lekeplass, leketøyslab, magi med nordlys, verdenskartpuslespill, magnetisk byggeplass og et syngende tre. Passer for barn mellom ett til åtte år.

Hvor: Sentralen

Når: Søndag kl. 11.00