Byliv

10 tips for helgen

Miniøya og verdens lengste vannsklie sørger for mye moro i helgen.

Katzenjammer spiller på Miniøya
 • Hilde Bjørhovde
  Journalist
 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

1. Musikkfest for ungene

Festivallivet har ofte vært forbeholdt de voksne, men det er ingen grunn til at ikke barn også kan ha det moro med musikk. Et av høydepunktene under årets Miniøya er et samarbeid mellom Katzenjammer og dyrene i Hakkebakkeskogen.

Til jul er det premiere på filmatiseringen av Dyrene i Hakkebakkeskogen, og musikken er det Katzenjammer som sørger for. Bandet har bearbeidet Thorbjørn Egner og Christian Hartmanns kjente sanger, og med på scenen kommer også filmens skuespillere.

Andre band som opptrer er Madcon, Ravi, Honningbarna, Samsaya, Bendik m.fl.

Fullt program finner du her.

Hvor: Tøyenparken

Når: Lørdag fra kl. 10.45 og søndag fra kl. 11.00

Les også

Guide til festivalsommeren i Oslo


2. Verdens lengste vannsklie

Norges lengste vannsklie rulles ut for en dag på Sagene.

Dette klissvåte arrangementet har badeglade osloboere drømt om siden den første facebooksiden dukket opp i fjor. Nå er det altså blitt en realitet: Du kan ta med deg badetøy til Treschows gate og få deg en sklitur nedover den 300 meter lange sklien som rulles ut.

Les også

Norges lengste vannsklie blir virkelighet i sommer

Barn mellom 7 og 10 år sklir fra 10.00 til 11.00. Alle andre sklir fra 11.00 til 19.00.

Hvor: Treschows gate
Når: Lørdag fra kl. 10


3. Gjensyn med Figaros bryllup

Figaros bryllup er sesongens siste operapremiere. Lørdag går igjen teppet opp for publikums- og kritikersuksessen med Mozarts kjente musikk. Det er fjerde gangen Operaen presenterer den klassiske, men dynamiske produksjonen av Figaros bryllup i Thaddeus Strassbergers regi og med scenografi av Kevin Knight.

Forestillingen hadde sin første premiere i 2010. Handlingen er lagt til Spania på slutten av 1700-tallet. Publikum serveres masse humor, forviklinger, farer, forførelser og forkledninger, selvfølgelig med sterke vokale prestasjoner. En Mozart-tolker av rang, Rinaldo Alessandrini, er dirigent.

Hvor: Operaen

Når: Premiere lørdag kl. 18


4. Sjøvett på Bygdøy

Redningsselskapet fyller 125 år og feirer med stor jubileumsutstilling. Bli med på en reise gjennom historien med bilder, tekst – og virtuell virkelighet i 360 grader! Når du tar på VR-brillene, blir du med om bord i
en av de nyeste redningsskøytene. Utstillingen har også en rekke sjøvett-aktiviteter, særlig rettet mot barn og unge. Det blir quiz, mulighet til å kle seg opp som en redningsmann, navigering, knutelære og mye mer.

Hvor: Norsk Maritimt Museum

Når: Hver dag 10-17, mandag stengt


5. Klassiske perler

Fiolinist Ellen Samdal fullfører for tiden en mastergrad ved Norges musikkhøyskole.

Saturday Classics på Sentralen gir deg mulighet til å høre klassisk musikk i kule lokaler i kultur- og innovasjonssenteret i Øvre Slottsgate. To unge talenter på fiolin og piano, Ellen Samdal og Lars Fredrik Nystad, serverer et program med romantisk tråd av blant andre Ernest Chausson, Harald Sæverud, Eugene Ysaye og Sergej Rachmaninov.

Hvor: Sentralen

Når: Lørdag kl. 18.


6. Irsk humor

Den irske komikeren Dara O'Briain er kjent av mange norske TV-seere fra humorprogrammet QI og Live at the Apollo. Nå gjester han Oslo med sitt nye show Crowd Tickler. Han er kjent for å ha en intelligent humor som ikke sparker nedover mot noen.

Hvor: Folketeatret

Når: Fredag kl. 19.00


7. Danseband på Nationaltheatret

Henriette Steenstrup og co er klare for en ny runde Ole Ivars-musikal på Nationaltheatret.

Folkelig musikalsk moro inntar Nationaltheatrets ærverdige hovedscene når suksessen En får væra som en er – Ole Ivars-musikal settes opp på nytt.

Dansebandet Ole Ivars feiret 50-årsjubileum i 2014, men forestillingen er særdeles slitesterk. Musikalen har truffet både Nationaltheatret og Ole Ivars' kjernepublikum. Hit kan alle komme – og væra som en er.

Hvor: Nationaltheatret

Når: Torsdag, fredag, lørdag kl. 19.30


8. Gjensyn med Pelle Parafins Bøljeband

Et gjensyn med Tramteatret får du søndag.

Tramteatret fyller 40 år denne måneden. Mange kjenner nok gruppen fra TV-serier som Pelle Parafins Bøljeband og Serum Serum, men gruppen lagde også musikkrevyer med sterke politiske undertoner. I 1996 la de inn årene, men nå plukker syv av de opprinnelige medlemmene opp instrumentene for en eksklusiv konsert med fremføring av utvalgte sanger.

Hvor: Teatermuseet på Bymuseet

Når: Søndag kl. 14.00


9. Se Sebastião Salgados fantastiske fotografier

Sebastião Salgado i en scene fra filmen Salt of the Earth

Sebastião Salgados er en kjent fotograf som reiste til alle verdens hjørner for å dokumentere krig, sult, nød og urbefolkningens kår. Så møtte han veggen og trakk seg tilbake. Da han plukket opp kamera igjen, rettet han linsen mot jorden og naturen.

Wim Wenders flotte dokumentar Salt of the Earth er verdt å se for et rørende portrett av kunstneren.

Les også

Intervju med Wim Wenders: - Jeg tror englene gråter for oss

Salgado har donert 15 sort-hvitt-trykk tatt av urfolkstammer og urørt skog til klima- og regnskogkonferansen Oslo REDD Exchange, som arrangeres av Norad. Bildene stilles ut i Oslo i helgen. Ikke gå glipp av dem!

Hvor: Stenersenmuseet

Når: Fredag 10-18, lørdag og søndag 12–18


10. Show med Muse

Matt Bellamy i Muse

Før Muse la ut på turneen sin i 2013 ringte bekymrede innbyggere i
Cardiff ringte politi og brannvesen: De var overbeviste om at fotballstadion sto i brann. Men neida, det var bare Muse som testet sceneshowet sitt før de la ut på turné.

De er kjent for sine flotte sceneshow, så det kan gå hett for seg når de kommer til Bærum til helgen.

Hvor: Telenor Arena

Når: Søndag. Dørene åpner kl. 18.00. Shuttlebussene fra Oslo går fra kl. 16.00

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5