Byliv

4 hete navn på Bylarm

Vi har anmeldt fire debutanter på Bylarm. Flere av dem konkurrerer om å vinne Urørtprisen lørdag kveld.

Bylarmdebutanten ARY ble et av høydepunktene for vår anmelder på Bylarms første dag. Hun spiller ny konsert på Bylarm i kveld.
  • Eivind A. Westad Stuen

ARY, Rockefeller, torsdag.

Karakter: 5

Ary imponerer fra første tone. Musikken er minimalistisk, med et fokus på rytmer. En basstung synth skaper medrivende bakgrunner, mens en gitarist fyller ut tomrommene. Men mest imponerende, ved siden av Ary selv, er trommisen, som pumper ut eksotiske beats. Dyktig fyr.

Ary har en særegen vokalstil som det er lett å like, og har et par korister i ryggen som hjelper med å legge til detaljer. Sammen utforsker de mørke lydlandskap, med glidende overganger og suggererende melodier. Låten «Telescope» blir et høydepunkt, med en gradvis utviklingskurve som tar den fra nedstrippet elektropop til mer heftig house. Bandet utnytter i det hele tatt liveformatet til å legge litt ekstra energi i komposisjonene.

Det halvtimelange settet har god variasjon og et medrivende driv som holder på tilskuernes oppmerksomhet. Et av kveldens store høydepunkt.

Spiller også i Drømmeteltet, lørdag, kl. 01.30.

Dette mener våre musikkanmeldere at du bør sjekke ut:

Les også

12 konserter du bør få med deg på Bylarm

dePresno imponerte anmelderen.

dePresno, Sentrum scene, torsdag.

Karakter: 5

Singer-songwriter-talentet dePresno, blander kassegitarballaderi med en moderne powertrio. Vel, kassegitaren blir mest garnityr, også her står det elegante, elektroniske lydbilder i sentrum. Pop og soul, blandet med en bluesy croonervokal, som kommer med melankolske, fortellende tekster.

Selveste Donovan er angivelig i byen, og dePresno benytter anledningen til å kjøre en fin coverversjon av «Catch the wind». Den ungen fyren gjør en god, passe sjarmerende scenefigur, og har en stemme og et tekstunivers som høres ut som det kommer fra en langt eldre mann. Singelen «Stranger in disguise» gjør seg godt i liveversjon, det er vanskelig å ikke nikke med.

dePresno har flere gode låter på lur, så det er bare å glede seg til plateslipp.

Spiller også fredag, kl. 20.00 på John Dee.

Ida Stein spiller myk synthpop

Ida Stein, Sentrum scene, torsdag.

Karakter: 4

Ida Steins byr på myk synthpop. Med keyboard, bass og trommer i ryggen, og et mikrofonstativ dandert med juletrelys, lar hun musikken gli rolig fremover. Selv om få reiser seg, er det tydelig at publikum liker det de hører. Myke lydbilder og avmålt bass gjør seg godt i det åpne lokalet.

Steins vakre vokal får stå i et naturlig sentrum, og kommer godt frem i miksen. Det kan tidvis minne litt om Cocteau Twins. Det er god dynamikk mellom de rolige og de stakkato delene av den hovedsakelig elektroniske musikken. På «Are we changing» får vi til og med litt allsang, noe Stein er tydelig fornøyd med.

Fasit spiller følsom punk.

Fasit, Sentrum scene, torsdag.

Karakter: 3

Kort forklart spiller Fasit følsom punk, blandet med mer og mindre fengende pophooks. Livlige gitarriff får leke fritt over enkle rytmer, mens vokalharmonier brukes for å markere refreng. Kvintetten har et fokus på atmosfæriske låter i midtempo, blandet med energisk fremførelse og en relativt ren sound. De legger seg ofte nærmere popen enn rocken, men trår til med noen saftige riff her og der.

Dette er relativt lettlikt poppunk, med spor av både Green Day og My Chemical Romance. Rytmeseksjonen er god, og danner en god grunnmur i lydbildet. Dette er dog ikke det mest originale bidraget til sjangeren, og mye av materialet blir rett og slett for ensformig.

  • Trenger du flere serie-tips? Disse må du få med deg:
  • Se Aftenpostens kulturpanel diskutere den mørke siden av popindustrien:

Les også

  1. Byr på kald krig i Det hvite hus

  2. «Welcome to Norway:» Banal asylkomedie

  3. Skam sesong 2: fra hemmelig nettskatt til nasjonal suksess

Les mer om

  1. Bylarm
  2. Pop (musikk)
  3. Konsert
  4. Anmeldelse