Stjernespekket komifest

Oslo får sin egen komi-festival i høst. Første komiker ut er Michael McIntyre.

Michael McIntyre

Det norske publikummet har strømmet til når internasjonale komistjerner som Jerry Seinfeld, Louis CK og Ricky Gervais har hatt show her på berget.

Nå har konsertarrangøren Atomic Soul tatt konsekvensen av suksessen og lanserer The Oslo Comedy Festival 12. — 26. oktober.

Gjennom to uker i oktober skal det norske publikummet få trimme lattermusklene når komikere som Michael McIntyre, Kevin Bridges, Shappi Khorsandi og Russel Howard står på scenen på Folketeatret, Oslo spektrum og Stratos.

— Veldig mange internasjonale komikere har vært i Norge de siste årene, og det er alltid fulle hus. Det norske publikummet elsker dem, og de elsker det norske publikummet, sier Elisabeth Norheim, PR- presseansvarlig i Atomic Soul - som for anledningen kaller seg A Comic Soul.

Store stjerner

Michael McIntyre er klar for Oslo Spektrum lørdag 12. oktober. McIntyre vil være kjent for mange norske tv-seere fra Live at the Apollo og hans eget Comedy Roadshow , hvor han presenterer både nye og etablerte komikere. McIntyre har vunnet British Comedy Awards for beste live Stand-up i 2009, blitt kåret til beste nykommer av TV Times i 2009 og vant prisen for beste mannlige TV Comic i 2010.

Russell Howard er også en av Englands største stand up-komikere, også kjent fra Live at Apollo. Han har greid kunsten å selge ut tre kvelder på O2 Arena i London. I Oslo gjør han det langt mer intimt på Folketeateret den 26. okrober, og tar med seg Steve Hall og Steve Williams på scenen.

Shappi Khorsand i er en iransk-britisk komiker, forfatter og programleder. Hun har også bakgrunn fra Live at Apollo, Comedy Roadshow, QI og Have I got News for you. Du ser henne på Folketeatret 26. oktober.

Også norske komikere

Nordheim forteller at festivalen skal utvikle seg i årene som kommer, og at også norske komikere vil delta.

— Utfordrer dere Stand Up Norge på deres hjemmebane?

— Jeg oppfatter ikke at vi utfordrer Stand Up Norge. De har fokus på norske komikere, mens vi har de internasjonale. Hver gang vi har hentet internasjonale komikere til Norge har vi invitert Stand Up Norge. De internasjonale komikerne er en fantastisk inspirasjon for norske komikere, sier Norheim.

— Jeg tror festivalen er en berikelse og et supplement, som vil gi publikum et enda bedre tilbud, sier hun.

Russell Hioward