Bunnløs kjærlighet til scenen

Nina Ellen Ødegård og Dennis Storhøi har ikke møtt hverandre før - men det første de gjør, er å hoppe til sengs. En brennende kjærlighetshistorie er på gang.

Stormfull kjærlighet på scenen: Nina Ellen Ødegård og Dennis Storhøi

— Det er ikke alle som får lov til dette på jobben, ler Dennis Storhøi, og legger seg om mulig enda tettere inntil Nina Ellen Ødegård. Teatret har fotosession for høstens urpremière; "Breaking the Waves". Sceneversjonen av filmen som for drøye ti år siden skapte bølger, sjokkerte, begeistret og provoserte.Filmregissør Lars von Trier og den danske dramatiker Vivian Nielsen har i samarbeid skrevet om historien for teater. Oslo Nye var raskest med å snappe den opp, og 1. september går teppet opp på Centralteatret.- Det blir verdenspremière, sier regissør Line Rosvoll stolt. Tyskland kommer etter, det er også forhandlinger om å sette opp stykket i Danmark.

Filmen er svært visuell, med det skotske landskapet og havet som ramme. Regissøren presiserer at teatret ikke har tenkt å lage filmen på ny.- Teaterstykket er tettere, strammere, et psykologisk kammerspill hvor vi fokuserer mer innover i sinnet, sier Rosvoll. Som forteller at teatret ikke ville satt opp stykket uten Nina Ellen Ødegård (27), stavangerskuespilleren som nå får sin oslodebut.- Hun har en lysende tilstedeværelse, som er helt genuin. Både hun og Dennis kan brenne seg selv og vinke til publikum gjennom flammene, mener regissøren.Nina Ellen Ødegård har hatt store roller og triumfer på Rogaland Teater siden hun kom dit som nyutdannet skuespiller i 2002. Nå har hun tatt seg en kjapp oslotur mellom opptredener som Anna Karenina - også det en forestilling der lidenskapen er i sentrum.

Les hele saken med abonnement