Håpet om et glimt

Justin Bieber har trolig dratt til Telenor Arena, men et glimt av bilen han sitter i er verdt å vente flere timer på, mener en fan.

Politiet holder vakt utenfor The Thief, der Vilde Verpe (t.v.) og Åshild Ryhus, begge 15 år, har ventet i flere timer.
Små hvin kommer fra folkemengden som blir urolig og begynner å løpe da to sorte biler forlater hotell-garasjen i kortesje.
Politi og vektere utenfor hotellet flytter på gjerder. De forbereder seg på kvelden, forteller en vekter til Aftenposten.
Fansen venter også utenfor Grand Hotel der flere av danserne til Bieber bor. Bildet er tatt ved 16-tiden onsdag.

Utenfor hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo ventet mellom 100 og 150 fans tirsdag ettermiddag mellom klokken 16 og 18. Der har femten år gamle Åshild Ryhus fra Vinje i Telemark ventet i over fem timer da Aftenposten snakker med henne. Hva venter hun egentlig på?

— Det hadde vært gøy å få et glimt av ham. Eller bare se bilen han kjører i, sier hun entusiastisk.

Sammen med venninnen Vilde Verpe spiste hun lunsj samtidig som to sorte biler kjørte ut i kortesje. Da hoppet fansen over gjerdet, og det oppsto en situasjon politiet på stedet betegnet som farlig. De to tror han er på Telenor Arena.

— Hvorfor står du her da?

— I tilfelle han er her. Han er vel på Telenor Arena, men vi står her i tilfelle det skjer noe, sier Ryhus.

Fri fra skolen

Håpet om et glimt av bilen han sitter i er nok til at Ryhus og flere andre stiller seg opp bak politiets sperringer. Små hvin og hyl høres hver gang garasjeporten åpnes og en mørk bil kommer ut. Turister som bor på hotellet spør hvordan de skal komme seg inn.

I folkemengden diskuteres det om han er på hotellet eller ikke. Stemningen blant mange av de fremmøtte er at dersom han kommer hopper de over gjerdet. En flokk løper avgårde da to sorte biler i kortesje kommer ut av garasjen, men ingen hopper over gjerdet.Bieber-turen til Oslo har ført til to dager tapt undervisning. Konserten på tirsdag og jakten på idolet onsdag er absolutt verdt det, ifølge Ryhus.

Påvirket

Hun var i Oslo i mai i fjor da de fleste i Norge plutselig ble klar over hvor populær Bieber er.

— Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle løpe etter biler. Men man blir revet med, sier hun.

— Hvorfor skriker dere høyt når dere tror dere ser ham?

— Vi skriker ikke her, men på konserten ... Jeg er hes i dag. Det er smittsomt.

Da Aftenposten forlater stedet står det fortsatt fans igjen, men antallet er betydelig redusert. Politi og vektere på stedet begynner å flytte på sperringene for å forberede seg på kvelden.

Tidligere har politiet bedt fansen om å gå hjem, melder VG Nett.