Byliv

Fra Top Model til Stenersenmuseet

Den L.A.-baserte hipsterfotografen Bjørn Opsahl er kjent for sine sexy bilder av artister og modeller, men i Stenersenmuseet er det hjertebarnet han vil vise frem.

- Jeg er glad i å kjøre bil mens jeg hører på musikk, og flere av disse bildene er tatt på slike turer, både i Hemsedal og California, sier Bjørn Opsahl, her foran et motiv han fant på Hemsedal: <b>"His Disco Deo"</b>. Tittelen er hentet fra navnet på deodoranten som står på hyllen.
  • Tone B. Værvågen
"His Dico Deo", 2009 - Titlene på bildene er som huskelister over bildene jeg har tatt. De kommer av seg selv, der og da, sier Opsahl.
"Stolen Boy": - Titlene på bildene er som huskelister over bildene jeg har tatt. De kommer av seg selv, der og da.
"Suicide Mercedes" - Dette er det første bildet jeg tok i denne serien, på Venice Beach, hvor jeg bodde før.

Bjørn Opsahl (40) ble kjent for hele Norge som dommer i Top Model, hvor han sammen med tidligere supermodell Vendela Kirsebom jaktet på Norges neste stjernemodell. I en tid da ”alle” drømmer om å bli kjendis av et eller annet slag, må det kunne sies av Bjørn Opsahl lever livet det drømmes om.

Hans nåværende adresse er Hollywood, hvor han henger med kjendiser og fotograferer folk som Björk og Nick Cave . Vi møter ham under monteringen av fotoutstillingen "Ask the Dust", som åpner i Stenersenmuseet fredag.

Les hele saken med abonnement