Byliv

En av tidenes mest populære musikaler er tilbake i Oslo

«A Chorus Line» får premiere på Chat Noir 29. januar.

A Chorus Line blir nok en gang satt opp i Oslo. Musikalen får premiere på Chat Noir 29. januar. Her fra oppsetningen på Chateau Neuf i 1983
  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist
Fra A Chorus Line på Chateau Neuf i 1996.

A Chorus Line handler om dansernes harde hverdag og gikk for fulle hus på Chateau Neuf i Oslo både i 1983 og i 1996. Nå settes den populære Broadway-musikalen nok en gang opp i Oslo, denne gang på Chat Noir. I rollene som danseren Cassie og regissøren Zack møter vi Hilde Lyrån og Trond Espen Seim. Kristin Berg har rollen som Sheila.

A Chorus Line er først og fremst dansernes musikal og består av en rekke tablåer der man lærer sytten forskjellige mennesker å kjenne. Alle kjemper om å få en av de åtte plassene i en ny Broadway-oppsetning.

Trond Espen Seim har fått rollen som regissøren Zack.

Musikalen revolusjonerte Broadway og ble den lengstspillende musikalen i New Yorks historie. Den slo alle rekorder og gjorde rent bord hva teaterpriser gjelder: Ni Tony Awards, sju Drama Desk Awards, New Yorks Circle Award og Pulitzer-prisen for beste drama.

Regi og koreografi for oppsetningen på Chat Noir er Tony Award-vinner Chet Walker. Runar Borge, som var sentral i begge de tidligere norske oppsetningene, står for norsk oversettelse og bearbeidelse. Musikalsk leder er Bjørn Jørgensen .

Danserne er plukket ut etter tre intensive auditiondager og alle rollene er nå besatt.

Les også

  1. Chuck Berry til Oslo

  2. Danser med niqab