Nytt galleri på Tjuvholmen

Magne Furuholmen måtte gi seg på Tjuvholmen med galleriet Stolper and Friends. Nå er et nytt galleri på plass i lokalene.

Hilde Semmingsen, Oda Broch og Charlotte Tjomsland starter opp nytt galleri på Tjuvholmen.
  • Erik Gulbrandsen
    Erik Gulbrandsen

— Etter 10 år på Frogner og 3 år på Trafo i Asker ønsker vi nå å gripe muligheten til å forflytte oss til Tjuvholmen. Det har vært en lang prosess å ta dette steget. Løsningen ble å få med seg to meget kompetente damer: Oda Broch og Charlotte Tjomsland. Showrommet på Nesbru er også blitt oppgradert og kommer til å ha en viktig rolle i galleriets drift, forteller Astrid Hilde Semmingsen.

- Hvorfor er det så viktig å flytte?

— Tjuvholmen er blitt et eldorado for kunst på alle nivåer. Mitt inntrykk er at folk trives i slike omgivelser – kombinasjonen av gallerier og museum. Her finner du kunstretninger som du må strekke deg etter, men også det trygge og velkjente, sier Semmingsen.

- Hva skiller dere fra de andre galleriene?

— Galleri Semmingsen har vært trofast mot sin kunstnerstall. De fleste er nå i en moden alder og har bevist at de har noe i denne bransjen å gjøre. Dette kan sees i forbindelse med kundenes ønske om gjenkjøp og lett gjensalg av kunstnernes eldre arbeider. Jeg tror galleriet har en kunstnerstall som appellerer spesielt til private hjem – men etterspørselen når det gjelder utsmykking, er også stor. Dette bekrefter vårt store nedslagsfelt.

- Det er mange dyre gallerier på Tjuvholmen. Dere er kanskje i en annen prisklasse enn mange av de andre?

— Vi holder en prisklasse som er ganske overkommelig. Galleriet har alltid hatt en policy om at det skal mange arbeider ut før den store prisøkningen. En fornøyd kjøper er fornøyd – først når de ser at kunstverket fungerer over tid. Prisøkningen kommer som en positiv bonus. Det er for mange eksempler den andre veien!

- Hva slags nytt drar dere av at det er mange andre gallerier på Tjuvholmen?

— Det at vi er flere som inviterer, øker aktiviteten og bidrar til at vi får publikum opp av godstolen. At vi er mange, vil gavne alle. Dette er velkjent fenomen fra utlandet.

- Hvordan er leieprisen på Tjuvholmen kontra det dere har hatt tidligere?

— Vi har inngått en avtale som vi er veldig fornøyd med. Og som er fordelaktig for begge parter, opplyser Semmingsen, som legger til at de fortsatt i hovedsak fokuserer på maleri, men galleriet viser også foto, kvalitetsgrafikk og installasjoner. I dag åpner de en utstilling med nye malerier av Hanne-May Sceen og grafikk av Terje Resell.