Oslos beste: Disse er nominert til mest romantiske sted

En turisthytte, en restaurant, et utsiktspunkt og to parker. Et romantisk sted kan være så mangt. Dette er finalistene i kåringen av Oslos mest romantiske sted.

  • Vilde Bratland Hansen
    Vilde Bratland Hansen
    Journalist

Her kan du stemme på det du mener er Oslos mest romantiske sted.

01. Frognerparken/ Vigelandsparken

Besøksadresse: Kirkeveien, Majorstuen

Begrunnelse: Flere lesere bruker området når de skal på date eller ønsker å pleie kjærligheten. De peker på en helt egen atmosfære og at de vakre skulpturene kan åpne for romantiske samtaler. Det anbefales også å ta med et pledd og finne seg en benk.

Parken er utsmykket med 214 skulpturer av Gustav Vigeland og er en av Norges mest besøkte severdigheter.

Foreningen Frognerparkens Venner har siden 1971 arbeidet for at området skal være attraktivt for flest mulig. De jobber tett med Bymiljøetaten som drifter parken.

Daglig leder i foreningen Victoria Dahr er glad for nominasjonen – men hun er ikke overrasket:

– Sorg, lidenskap, glede og kjærlighet. Skulpturene til Vigeland setter i gang følelsesregisteret hos de fleste. Slik blir det fine samtaler av, sier hun.


02. Botanisk hage

Besøksadresse: Sars gate 1, Tøyen

Begrunnelse: Blomstrende magnolia, blomster i alle farger og dufter, gangveier fulle av høstløv eller snøkledde trær. Botanisk hage inviterer til romantikk hele året, midt i Oslo.

Botanisk hage er en del av Naturhistorisk museum og hagen er et populært sted for vielser og bryllupsfotografering. De har allerede booket åtte vielser for 2022.

Direktør ved Naturhistorisk museum Brit Lisa Skjelkvåle tror det er kjærlighet til naturen og de vakre omgivelsene som er årsaken til at leserne har nominert hagen.

Botanisk hage inviterer til romantikk hele året, midt i Oslo.

– Botanisk hage er en oase i byen, både for de som bor i Oslo og for tilreisende. Det er mange par som er på stevnemøte hos oss, og vi får ukentlig forespørsler fra folk som ønsker å vie seg i hagen i sommerhalvåret.

Nominasjonen inspirerer hagens gartnere og ansatte ved museet til å fortsette og gi gode opplevelser for de besøkende, forteller Skjelkvåle.


03. Fuglemyrhytta

Besøksadresse: Vestmarkveien 108, Nordmarka

Begrunnelse: Nydelig utsikt, fritatt for forstyrrelser. Det er hovedgrunnen til at Fuglemyrhytta er et av Oslos mest romantiske steder.

Hytta er Norges mest bynære turisthytte og åpnet i 2018. For å komme dit, går du gjennom frodig gammelskog. Vel fremme har du nydelig utsikt over Oslofjorden.

Hele hytta kan reserveres, men du bør være tidlig ute. Daglig leder i DNT Oslo og Omegn Henning Hoff Wikborg forteller nemlig at hytta har vært fulltegnet nesten hver dag siden åpningen.

– Dette tilbudet har truffet godt. Å sitte i de store vinduene i hytta med stearinlys og utsikt over byen sammen med en kjæreste, kan det bli mer romantisk enn det?

Første helgen etter åpningen av DNTs Fuglemyrhytta i 2018 var det ett yrende besøk. Nå er hytta en av fem nominerte i kategorien Oslos mest romantiske sted.

04. Brasserie France

Besøksadresse: Øvre Slottsgate 16, sentrum

Begrunnelse: Hit drar leserne når de skal feire et jubileum med kjæresten. Det føles som å være i Paris, mener flere. De legger gjerne til lovord som «overjordisk god service» og «mat og vin til å dåne av.» Servitørene får også sin andel skryt.

I 2001 kjøpte tre venner restauranten «A touch of France og d'Artagnan». De ønsket å tilby klassiske franske retter som løksuppe, kalvelever og biff tartar.

20 år senere heter restauranten Brasserie France, men lokalene i Øvre Slottsgate har de fremdeles.

Daglig leder Knut Wesenberg har også holdt det gående. Han sier at det alltid er fullt hos dem, men påpeker at det likevel går an å ha fortrolige samtaler i restauranten.

– Vi er helt enige i at Brasserie France er et av Oslos mest romantiske steder: Nærmere et parisisk brasseri kommer du ikke, med mindre du drar til Paris, sier Wesenberg.

De fleste som drar på middag hos Brasserie France kommer tilbake.

05. Utsikten i Kongsveien

Besøksadresse: Kongsveien, Ekeberg

Begrunnelse: Ethvert par som sitter på en benk her og ser utover Oslofjorden, vil huske det for alltid. Det må bare oppleves!

Det skriver en av Aftenpostens lesere om utsikten i Kongsveien på Ekeberg. Vedkommende mener til og med at plassen er Oslos vakreste sted.

Under pandemien var dette et populært sted å dra til når man trengte en pause fra Netflix-strømming i sofaen. Herfra kan du nyte solnedgang og utsikt over fjorden, Bleikøya, Hovedøya, Nesoddlandet.

Utsikten i Kongsveien er populær blant Aftenpostens lesere.

Les mer om

  1. Oslos beste 2021
  2. Oslo
  3. Vigeland
  4. DNT