Byliv

Justin Bieber: Gråt over spilt vann

Biebers eksklusive minikonsert endte brått da stjernen så vannsøl på scenen.

  • Eivind August Westad Stuen

Vår vurdering:

1 av 6

Tre år har gått siden Justin Biebers tredje album, Believe . Om to uker er han tilbake med skiva Purpose , og i den anledning besøker han Norge for å gjeste en spesialversjon av talkshowet Senkveld, dedikert til den unge sangerens liv og virke. Som om ikke det var nok, holdt han også en eksklusiv minikonsert i regi av programmet, hvor et knippe heldige fans har fått karret til seg billetter.

Etter en del forsinkelser kom superstjernen. Spente tilskuere skrek da Bieber inntok scenen, og han ba alle (som ikke satt foran et kamera) om å reise seg.

Se også: Bieber har vært preget av flere skandaler de siste årene. Her er fire grunner til at han reiste seg fra skammen:

Han åpnet med den halvrappende «Boyfriend», og danserne kom inn da det enkle men fengende refrenget satt i gang. Vokalen var fremdeles noe rusten på grunn av bronkitt, men ikke i den grad at det ødela fremførelsen. Dansingen var velkoordinert, mens Bieber tok seg tid til å bevege seg mot scenekanten og håndhilse på første rad.

Så var det dessverre slutt. Sangeren sa han vil gjøre «Boyfriend» en gang til. Men før han begynte, så han at det er noe vann fremst på scenegulvet. Han ville tørke det bort.

Publikummerne strakk seg mot ham og kom i veien for tørkeoperasjonen, han ble irritert, og sar at han ikke vil gjøre showet lenger. Så gikk han resolutt av.

Publikum trodde ikke på det som skjedde først, og fortsatte å rope i flere minutter. Men helten kom ikke tilbake. Ropene gikk over i intens, nærmest desperat allsang av megahiten «Baby», før stemningen sakte seg ut av rommet.

Les Cecilie Asker kommentar:

Les også

Det er kanskje synd på privatpersonen Justin, men merkevaren Bieber burde snarest skjerpe seg, skriver Cecilie Asker

Minutter senere uttalte Bieber seg på Instagram. Han beklaget, og sa han har hatt en røff uke. Publikummerne på første rad ville ikke høre på ham, det fulle begeret rant over.

Om han selv faktisk har skrevet dette er usikkert – han brukte Senkveld-opptaket med hette og caps dratt godt over hodet, med en merkelig, eklektisk hyperaktivitet, blandet med en viss sløvhet. Kanskje var bronkitten mer påtagelig enn først antatt, kanskje var han ruset, eller kanskje han rett og slett hadde en dårlig dag på jobb.

Faktumet er fremdeles at superstjernen sviktet fansen, etter å ha latt dem vente hele kvelden.

Se Aftenpostens TV-program Kultur: – Har fyllekjøringen vært bra for karrieren til Justin Bieber?

Trenger du TV-tips? Her er ti serier du bør få med deg i høst:

Les også

  1. Bieber forlater Norge uten å fullføre konserten

  2. Bieber tok over showet under Senkveld-innspilling

  3. - Jeg har drømt om å møte Bieber i flere år