Het vampyrsex - og verdens feigeste slutt

Selv om fanskaren er stor, hadde det ikke skadet å lage en god film. Twilight-fansen hadde fortjent bedre.

Vår vurdering:

2 av 6

Siste del av sagaen starter der forrige film sluttet. Uten å avsløre for mye, har Bella blitt vampyr. Hun og Edvard har fått en datter som er halvt menneske og halvt vampyr. La det være sagt først som sist:

Aner du ikke hva jeg snakker om, er ikke dette filmen for deg. Filmen er laget for fansen, som i årevis har latt seg fascinere av kjærlighetshistorien mellom mennesket Bella og vampyren Edvard.

Reklame for Home & Cottage

Opptakten til filmen starter bra. Bellas transformasjon er komplett, og hennes første opplevelse som overnaturlig vesen er flott skildret. Alle sansene hennes er skjerpet, fargene er klare og luktesansen utmerket. Scenen der Edvard tar henne med på jakt – for vampyrer som ikke spiser menneskeblod må jakte på ferskt, pumpende dyreblod – er en actionfylt scene som formidler hennes nye styrke med nerve.

Etter åpningsscenen begynner det dog å gå tregt, veldig tregt.

Les også

Twilight-stjerner til Oslo

Du skjønner at det brygger seg opp til en konflikt med de onde vampyrene, men må opptakten dras ut i det uendelige? Det virker som om filmskaperne ikke vil såre fansen av bøkene, og ønsker å få med seg alle detaljene. Dette fungerer dårlig i en film som trenger struktur og spenning for å holde interessen oppe i to timer. Når filmen roter seg bort i opplevelsen av å flytte inn i nytt eventyrhus i skogen, lurte jeg et øyeblikk på om jeg satt og så på en reklame for Home & Cottage.

"My Little Vampire": Peter Facinelli, Christian Camargo, Kristen Stewart, Robert Pattinson og MyAnna Buring er klar til kamp.

Her er vi ved filmens problem, den er så glamorøs at selv om det handler om vampyrer, ser du ikke en eneste bloddråpe. Det er så pent og pyntelig at det blir dørgende kjedelig. Intense blikk med røde kontaktlinser, og nærbilder av folk som ser morskt på hverandre skaper ingen dramatikk. Det burde enhver filmskaper skjønne.

Endelig action

Det som hindrer filmen fra å bli en komplett katastrofe, er kampen mellom de gode og de onde som endelig kommer i gang helt mot slutten av filmen. Actionscenen er flott koreografert med høye kung fu-spark i beste vampyrstil.

Isødet rundt er en flott kontrast til den svartkledde og bleke Volturi-klanen. Her kommer også seriens glossy bilder til sin rett i en actionscene som både har nerve, intensitet og spenning. Scenen var nesten verd ventetiden, og løfter filmen et lite hakk. Her får Bella endelig vist hva hun er god for. Det var på tide.

Bella (Kristen Stewart) får vist hva hun er god for i den siste filmen.

I de foregående filmene har Bella blitt fremstilt som et svakt offer som må beskyttes av sterke menn. Nå er det derimot Bellas tur til å være den som beskytter, enten det er datteren hennes eller den nye vampyrfamilien. I en serie som har fått kritikk for et gammeldags kvinnesyn, er dette for all del en positiv utvikling.Fansen får riktig nok det de vil ha: Het vampyrsex, vakre skuespillere, litt humor og til slutt en bra actionscene. Det er bare synd filmen ikke tør å utfordre publikum og ta skrittet inn i mørket. I stedet skusles det som kunne vært et episk klimaks, bort i verdens pinligste og feigeste slutt.