Munchrevyen 2022: Et absurd ego-show som imponerer stort

Bandet, danserne og koreografene er blant de beste i byen. Skuespillerne er på toppnivå. Ja, selv rekvisitøren fortjener en pris.

Munchrevyen spiller på sitt tema «Meg» ved å gi alle individene på scenen stor plass. Men også ved å understreke at uten ett «vi» blir det ingen revy. Det er veldig fint gjort.

Munchrevyen er kjent for å være sterk på det musikalske, men i år overgår de seg selv.

Bandet covrer ikke lenger moderne Broadway-klassikere, men har komponert en overtüre som både nikker til jazz og Röyksopp. Dette nummeret, fremført av 12 musikere, er grunn nok til å ta første buss-for-bane til Røverstaden.

Revyen «Meg» er en fryd for både øye, øre og hjerne. Nesten alle sketsjene er gjennomkoreografert av skolens elever og svært presist utført av skuespillerne. Det gir en helt særegen scenekunstopplevelse, som man ellers må på teaterfestival for å oppleve. Rekvisittene er laget av pappmasje – og har fått skrift som «koffert» eller «penger» på seg.

Selv om revyen har fått navnet «Meg», handler den egentlig om hvordan revy er et kollektivt prosjekt. Det blir ikke noe show om rekvisitør og kostyme streiker (noe som blir til en halv akt med sketsjer). Og hvis du ikke er venn med lysmesteren, blir det monolog i mørke.

Halvor Lien Strømme spiller skuespiller som endelig har fått kostyme etter en halv akt med streik. Dette er ikke den morsomste sketsjen, men bygger opp om revyens ego-tema.

Ensemblet på åtte er alle store scenepersonligheter. La meg starte med Alfred Wammer. Han er herlig typete enten han er rasende lysmester eller streng overdoktor. Eira Mack-Borander leker med overspillet – men klarer å lande på den morsomme siden i alt hun gjør. Mens Hanna Kjellemyr går helt andre veien. Hun er nedpå og nyanserik og blir dermed veldig interessant på scenen.

Det var tre av dem, men jeg kunne nevnt alle.

Dette er revyen som handler om meg-meg-meg-festivalen som preger vår tid. Her spilt frem av Hanna Kjellemyr, som denne anmelderen venter på skal dukke opp på IMDB.
Les også

Elvebakkenrevyen 2022: Et ekko med kjærlighet fra scene til sal

«Meg» er en revy i absurdsjangeren, og flere av numrene må man gruble litt på for å forstå. For eksempel historien om amishmannen som vil finne sin (parkerings)plass i verden – med en teaterhest.

Andre sketsjer er litt for enkle – og sprikende. Det eviglange streikenummeret som ender i en musikalsang, kunne godt fått selskap av en latterkrampe på veien.

«Meg» kunne også tematisert vår tids egosamfunn på en smartere og skarpere måte. Slik de gjør i showstopperen om at det alltid er noen som har det verre, enten det er «voksne i Afrika» eller «de som feirer bursdag på Fridays».

«Meg» fortjener absolutt høye terningkast og et stort publikum.

Vår vurdering:

6 av 6