Byliv

10 tips for helgen 1.–4. februar

Nostalgisk Lill-Babs, klassisk ballett eller samtidsdans for de minste? Oslo-helgen byr også på indierockerne i Bob Hund.

Robert Stoltenberg forteller og gjøgler på familiekonsertene med Oslo-Filharmonien lørdag.
 • Hilde Bjørhovde
  Journalist
 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

1. Barnas dag i Oslo Konserthus


Det kommer til å myldre av barn i Oslo Konserthus lørdag. Da inviterer Oslo-Filharmonien til familiedag med konserten De tre små grisen, der Robert Stoltenberg er forteller og får med seg tvillingbror Harald i rolleleken. Kai Grinde Myrann er dirigent. I foajeen kan barn møte Oslo-Filharmoniens musikere og prøve instrumenter, dirigere et ensemble og komponere musikk.

Samtidig feirer Barnas Konserthusserie konsert nr. 200 i Lille Sal med musikalske eventyr med Wolfgang Plagge og Kouame Sereba.

Hvor: Oslo Konserthus, store og lille sal

Når: Oslo-Filharmonien kl. 12.30,13.30 og 14.30.

Barnas Konserthusserie kl. 13 og 15

2. Samisk festhelg

6. februar er Samefolkets dag. Det feires hele helgen på Riksscenen. Fredag blir det konsert med Resirkulert, lørdag blir det stor festkonsert med Sarakka Gaup som konferansier. På scenen står blant andre Johan Anders Bær, Niko Valkeapää, Emma Eliane Oskal Valkeapää, Jan Helmer Olsen og
Georg Buljo. Søndag avsluttes helgen med Giron – Sami Teáhter og stykket Deh, som beskrives som en teaterforestilling for hele familien og handler om å våge å sette grenser.

Hvor: Riksscenen

Når: Fredag kl. 20.00, lørdag kl. 19.0 og søndag kl. 12.


3. Orgelfest i Frogner kirke

Organist Kåre Nordstoga spiller innvielseskonsert for det nye orgelet i Frogner kirke søndag.

Frogner kirke feirer sitt nye orgel med festgudstjeneste med Oslos nye biskop Kari Veiteberg, oratoriekoret Cæciliaforeningen og organist Bjørn Kleppe. Om kvelden er det gratis innvielseskonsert med domorganist Kåre Nordstoga, deretter to uker med varierte konserter.

Hvor: Frogner kirke

Når: Søndag kl. 11 og 18.


4. Skitur til kunstutstilling

En gjenglemt skihanske? På Kikutstua i Nordmarka viser Kirsten Opstad 13 malerier.

Snøen har lavet ned, og det er drømmeforhold for skiløpere i marka. På Kikutstua i Nordmarka viser Kirsten Opstad 13 malerier, en innrammet vott og en liten, grønn figur. Felles for bildene er at de har trigget en følelse, vekket et nærvær eller skapt en lyst hos kunstneren. Så når du står der i køen, klar for kakao og bolle etter friske stavtak i nypreparerte løyper, kan du også få med deg en liten kunstutstilling. Opstad er utdannet ved Statens Kunstakademi.

Hvor: Kikutstua

Når: Onsdag- søndag kl. 11–16


5. Dans for de minste

Svisj! Svosj! Dans og bevegelse for de minste på Dansens Hus.

Dansens Hus har denne våren flere forestillinger myntet på de aller minste barna. Denne helgen inviteres barna inn i et visuelt papirunivers hvor de kan sanse og oppleve, se og utfolde seg sammen med utøverne i Svisj! Svosj! Det skapes hele tiden noe nytt ved hjelp av bevegelse, lyd og scenografi. Med Tone Martine Kittelsen og Victoria Husby.

Hvor: Dansens Hus

Når: Lørdag og søndag kl. 13 og 15


6. Den vanskelige kjærligheten

Debra Winger og Tracy Letts spiller ekteparet som er blitt fremmedgjort for hverandre.

Debra Winger var superstjerne på 80-tallet med filmer som En offiser og en gentleman, Tid for ømhet og Shadowlands. Det har vært stille rundt skuespilleren lenge, men nå er hun tilbake i samlivskomedien The Lovers. I
Azazel Jacobs film treffer vi et ektepar som planlegger å gå fra hverandre. På veien fra hverandre oppdager de hverandre på nytt.

Hvor: Cinemateket

Når: Lørdag kl. 17.30 og søndag kl. 16.30


7. Store følelser og Tsjajkovskijs musikk

Store følelser og klassisk ballett i den helaftens forestillingen Onegin i Operaen.

Forelskelse, begjær, utroskap og kjærlighetssorg. Alt finner du i balletten Onegin. Oppsetningen i John Crankos koreografi spiller på de store følelsene og Tsjajkovskijs musikk. Balletten er basert på Aleksandr Pusjkins verseroman Eugene Onegin, om kjærlighet og konvensjoner i St. Petersburg på 1820-tallet. Onegin danses over hele verden, og nå er det Nasjonalballettens tur.

Hvor: Operaen

Når: Torsdag og fredag kl. 19


8. Bob Hund rocker Rockefeller

Thomas Öberg (t.h.) og Conny Nimmersjö i Bob Hund er klare for Rockefeller.

Med vokalist Thomas Öberg i spissen er det svenske rockebandet Bob Hund klar for Oslo. Bandet elsker å utfordre de gitte rammene for hva et rockeband kan gjøre og være. De svenske indierockerne i bob hund startet opp allerede i 1991. Deres inspirasjonskilder er band som Velvet Underground, Gun Club, Kraftwerk, Pixies, Captain Beefheart og svensk punk. I fjor slapp de en duett med Norges Silja Sol – som er gjest denne kvelden.

Hvor: Rockefeller

Når: Fredag kl. 20


9. Fred og kjærlighet i Hair

Rockemusikalen Hair sjokkerte i samtiden. Nå kan du oppleve den live på Oslo Nye Teater.

Rockemusikalen Hair sprang ut av hippiebevegelsen, og nå kan du få et nostalgisk gjensyn med blomsterbarna fra 1968. Musikken lever, men personene er utstillingsfigurer, mente Aftenpostens anmelder. For 50 år siden var sex, drugs og rock’n’roll, for ikke å snakke om langt hår og nakenhet på scenen, dypt sjokkerende. Vil du sjekke ut musikalen selv, er det mulig i helgen.

Hvor: Oslo Nye Teater

Når: Torsdag, fredag kl. 19.30, lørdag kl. 18


10. Akustisk aften med Lill-Babs

Lill-Babs byr på nostalgiske tilbakeblikk i intimkveld på Chat Noir.

Lill-Babs’ karrière strekker seg over 60 år og inkluderer flere hundre plateutgivelser, utallige kritikerroste show, turneer i Sverige og utlandet, tv-show og listetopper. I denne intimforestillingen deler hun de beste øyeblikkene med publikum. Hun forteller hvordan hun lærte The Beatles å danse og hvordan det var å jobbe med Sammy Davis Jr. Showet er fylt med musikk og mange tilbakeblikk på gode minner fra scenen.

Hvor: Chat Noir

Når: Søndag kl. 18.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

 1. Oslo
 2. Konsert
 3. Robert Stoltenberg
 4. Musikk
 5. Oslo-Filharmonien