«Jeg er så starstruck at jeg sender MMS til mamma»

Cecilie Steinmann Neess får jobbe med veteranene Linn Skåber og Hege Schøyen, og sammen er de høstens store humortrekløver på Latter.

Linn Skåber, Cecilie Steinmann Neess og Hege Schøyen er høstens store humortrekløver på Latter. I oktober går teppet opp for Latter på Latter.

Tre av Norges morsomste kvinner slåss om lipglossen og stråler om kapp foran speilet. Snart står de på samme scene for første gang.

Damene har fått publikum til å le før. Både Hege Schøyen og Linn Skåber har fått Leonard-statuetten — norsk revys høyeste heder. Cecilie Steinmann Neess er en nyutsprunget blomst på stand up-himmelen og er tildelt rollen som maskot av de to andre.

- Vi koser oss med henne som med en liten hvalp, kurrer Linn Skåber. - Men hun må ikke prøve å bli bedre venner med en av oss enn den andre, altså!

Ny humor

- Vi er glad i å glede folket. Dette skal bli en festkveld. Vi skal finne på ny humor sammen, kile hverandre og folk i salen, sier Hege Schøyen om forestillingen med première 30. oktober på Latter.

- Jeg er veldig glad i å maksimalisere. Liker at ting kommer ned fra taket, musikk inn fra siden, sier Linn Skåber.

Les også

Stjernespekket komifest

- Det blir sang, karakterer, dans og hæla i taket, supplerer Hege Schøyen.Og Cecilie Steinmann Neess spiller ydmykt opp til rollen som den yngste og minst erfarne.

- Jeg er så glad for å være med at jeg kan gjøre alt! Hente kaffe, vaske klær.., sier stand up-komikeren, som fyller 26 år i dag.

— Jeg er så starstruck at jeg sender MMS til mamma flere ganger om dagen bare for å fortelle at nå er jeg på møte med Hege og Linn!

- Dette er deilig for Hege og meg. Vi føler oss som to Justin Biebers med en fan!

Herlig selvironi og rappkjeftede kommentarer hagler. Hege Schøyen fniser begeistret, Linn himler med øynene, mens de overøser hverandre med komplimenter.

Samstråle

- Tre stjerner på samme scene, kan det gå bra?

På hyttetur for å skrive tekster. F.v.: Cecilie Steinmann Neess, regissør Vemund Vik, Linn Skåber, musiker Trond Hanssen og Hege Schøyen.

- Ingen skal overstråle hverandre. Vi skal bestråle og samstråle, sier de i munnen på hverandre. Her skal de gi hverandre plass, løfte hverandre frem. Det er jo hele vitsen. Ellers kunne de jo like gjerne laget hver sin forestilling. Dette er damer som vet at de kan få folk til å le. De har humorpriser og hedersbevisninger i fleng.

- Linn har frekkhetens og varmens nådegave, sier Hege Schøyen. Derfor var hun ikke et sekund i tvil da sjefen for Stand up Norge, Elina Krantz, ringte og spurte om hun ville lage show med Skåber og Neess.

Hyttetur

Vi møtte trioen på Latter før de skulle på hyttetur til Norefjell for å føle hverandre på tennene. En bli-kjent-helg for å kaste ball og koke sammen høstens store Latter-fest.

- Jeg er så redd for ikke å få nok å spise. Har alltid hemmelig mat i vesken, sier Hege.

- Og tenk om hytta er full av designdingser og sparepærer så jeg ikke får leselys om natten!

- Det må være nok loff, supplerer Linn. Ingen av de tre kan lage mat, men Elina Krantz skal være en kløpper på kjøkkenet.

Rollefordeling

Cecilie Steinmann Neess blir bare kalt Cess. Hun balanserer på stram line og gjør sitt ytterste for å behage de to andre, dyrke egoene deres og fordele sin beundring helt likt. Ellers blir det sjalusi og drama.

- Egentlig hadde vi en plan om at Cess bare skulle være påkleder, lyder det konspiratorisk fra Linn Skåber.

På helgens hyttetur sørget Cecilie Steinmann Neess for varme pledd og te til sine mer erfarne humorkolleger Linn Skåber og Hege Schøyen.

- På plakaten ser vi jo ut som om de har adoptert meg. At Linn og Hege er et moderne lesbisk par som har adoptert en inder! ler Cess.- Jeg er god til å hente pledd og te, ivrer hun.

Linn melder seg frivillig til å fyre i peisen.

- Vi kommer til å skrive så mye vi kan og putte alle forslagene i en svær gryte. At vi er mange tekstforfattere gjør at vi er flere hjerner som kan koke sammen, sier Linn.

- Jeg synes det er kjempegøy å være den som ikke snakker i en sketsj, sier Hege raust.

Alt kan havne i showet

Den røde tråden i forestillingen «Latter på Latter» er selvrealisering.

- Vi bruker luktesansen og snuser oss frem, sier Linn.

- Jeg leste nettopp et oppslag om den nye Gucci-butikken som åpnet i Oslo. Kan noen skaffe meg en sånn veske, så jeg kan drite i den, hyler Linn.

- Vi er så opptatt av hva vi fortjener. Jeg fortjener ikke så mye, egentlig.

- Dere sier så mye fint, sukker Cecilie.

- Ja, det har vi gjort lenge, svarer Linn.

- Ja, men Cess, du må passe på ikke å gi komplimenter til en av oss, for da blir den andre sur, sier Linn på vei ut døren for fotografering.

- Nå sier hun til Linn at hun er så fotogen. Takk, sier jeg, sier Hege Schøyen snurt og løper etter.