Byliv

15 morsomme ting å gjøre i vinterferien

Noen drar til fjells, noen drar til Syden. Vi blir i byen. Her er vår guide til en uke med skolefri.

Emma Thompson spiller skummel heks i ungdomsfilmen «<i>Beautiful Creatures</i>».
 • May Synnøve Rogne
  May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

Moro under tak

Full fart i svingen: Gokart

Glad i fart og spenning? Kan du ikke vente til du fyller 18, og får kjøre bil selv? Kort ned ventetiden med gokart. Eller prøv de større bilene som du kan kjøre ute på en rallybane – crosskart. Her er det mye spenning for både store og små råkjørere. På de vanlige bilene er det 15-års aldersgrense. Men sentret tilbyr også Kidkart, som betyr at barn mellom 5 og 11 år (110 cm – 155 cm) få prøve seg med elektriske gokarter. De går i ca. 20 km/t.

, Alnabru. Man.-tor. 16–23. Fre. 13.— 23. Lør. 12–22. Søn. 14–22. Superhelt for en dag: Megazone

Drømmer du om å leke superhelt i et dataspill? Da er det bare å samle sammen vennegjengen, og bestille tid på Megazone. Her kan du leve ut heltedrømmen i virkeligheten – nesten i alle fall. Du fyker rundt i et mørkt lokale utstyrt med laserpistol – det er mye mindre smertefullt enn paintball! Laserspill passer for barn i alle aldre, og har ingen aldersgrense.

, Møllerg. 24. Man.-fre. kl. 14–22. Lør. kl. 11.–23. Søn. kl. 13–21. Lek for alle: Bowling

Oslo har flere bowlingbaner hvor du kan arrangere vennefester, familiefester og bursdager. Oslo Bowling har hele 12 baner, i tillegg til 6 biljardbord. De arrangerer gjerne bursdagen for deg. Det de færreste vet om, er at til og med Hard Rock Cafe har bowlingbaner i kjelleren. Men det er ikke helt vanlig bowling de driver med – her kan du nemlig spille disco bowling. Moro for både mor og far og ungene.

|

Les også


  Ute i friskluft

  Kom deg ut i vintermarka.

  Full fart utfor bakke

  Oslo er så privilegert å ha slalåmbakker innenfor bygrensen. På toppen av Holmenkollen ligger Tryvann vinterpark med 14 nedfarter og en fallhøyde på 381 meter. Nord i Oslo ligger Oslo skisenter Grefsenkollen – 5 minutter fra Sinsenkrysset. Anlegget har to heiser på Trollvannsiden og to heiser på Årvollsiden, med bakker i forskjellige vanskelighetsgrader.

  : Man.-fre. 10–22. Lør.-søn. 10–17.

  : Hverdager: 17.–22. Helg og ferier: 10–17. Full fart i akebakken

  Aking er like moro for små og store. Korketrekkeren i Holmenkollen er en utfordring, og egner seg ikke for pyser. Bakken er lang og bratt med mange svinger – men gøy er det! Men det er andre steder i byen det også er fint å ake. Du kan blant annet ake i Tøyenbakken, i skogen nedenfor Ekeberg idrettshall eller fra Tårnbassenget på St. Hanshaugen mot Andedammen. I Uranienborgparken er det fint å ake for de minste.

  Bambi på isen

  har en av byens mest kjente skøytebaner. Her kan du lage piruetter til livlig musikk fra 11.00 til 21 hver dag. Skøytebanen på Rudolf Nilsens Plass tilbyr gratis utlån av skøyter fra skøytebua. I tillegg kan du bevege deg elegant på glattisen på Frogner Stadion og Voldsløkka kunstis. Valle Hovin arrangerer skøytekurs for barn på tirsdager. Skilek

  Mandag, tirsdag og onsdag i vinterferien kl 10 — 14 kan du være med på ski og moro i snøen ved

  . Skileik, langrenn, aking, bål og utlån av skiustyr til de som ikke har eget — alt gratis! Både barn, ungdom og voksne er hjertelig velkomne. Flinke instruktører legger tilrette for skileik både i bakken og på flaten og gir enkel teknikkinstruksjon til voksne nybegynnere ved behov. I tillegg er det muligheter for aking og annen lek i snøen.

  Mer informasjon: Skiforeningen

  Inn i kinomørket

  For de minste: Karsten og Petra blir bestevenner

  For de aller minste

  « Karsten og Petra blir bestevenner » er basert på barneboken til Tor Åge Bringsværd. Vi møter Karsten som skal begynne i ny barnehage. Det er ikke morsomt – helt til han møter Petra. Og like viktig er kosedyrene frøken Kanin og Løveungen. En dag forsvinner kaninen. Regien er ved Arne Lindtner Næss.

  For retronerden med barn

  Disneys « Rive-Rolf » handler om skurken som ikke vil være slem lenger. Det er en utfordring. «Mye av humoren i filmen spiller på et nostalgisk forhold, eller i det minste et kjennskap til, de spillene det refereres til, så foreldre kan mimre om gamle dataspill og en fordums tid. Blant annet har Pac Man en gjesterolle» skrev vår anmelder, og ga filmen 4.

  Les anmeldelen:

  Les også

  «Rive-Rolf» er et pikselparadis

  For dem som elsker eventyr

  Hva gjør du når det er slutt for både « Harry Potter » og « Twilight »? Jo, du kaster deg over « Beautiful Creatures », basert på den bestselgende romanen av Kami Garcia og Margaret Stohl. Nå er filmen her, og den tar deg med på en magisk reise blant onde og gode krefter – og ikke minst hekser.

  Musikk og teater

  Premiere 16. februar: «<i>Dumme deig og pølsevev!</i>»

  Dukketeater om en sinnatagg

  I dukketeaterforestillingen " Oslo-Losens tidsmaskin " har Jo Strømgren fantasert fritt rundt Harald Eias vanvittige TV-figur Oslo-Losen. En forunderlig historie om Oslo fortelles da barnehagebarna Kristian og Kristine reiser tilbake i tid.

  spilles man., tir. kl. 11.00, samt ons. og tor. kl. 18.00 i Trikkestallen, Torshovgata 33 For rockerunger

  Musikerne Martin Hagfors og Håkon Gebhardt ble kastet ut av musikalsk barnehage fordi de sang for høyt. Det trenger du ikke være redd for når de dukker opp på februars Blårollinger. Stedet er

  , dagen er søndag 17. februar. Dørene åpner kl. 12.00 og konserten starter kl. 13.00.

  Brøddeig på galei

  I forestillingen « Dumme deig og pølsevev! » eser brøddeigen ut over absolutt alle proporsjoner mens Kasper tar seg en liten lur. Når han våkner, slår han deigen tilbake, men hva skjer? Deigen er ute etter hevn! Stykket, som passer for de små, har première 16. februar i

  , Torshovgata 33.

  Museer og parker

  Teknisk Museum<b> </b>arrangerer 3-timers astronomikurs hver dag i vinterferien.

  Astronomikurs

  Hos

  på Kjelsås arrangerer de aktiviteter dagen lang i hele ferien. De arrangerer blant annet et 3-timers astronomikurs for deg som går i 4.–7. klasse. Bli med på interaktive og spennende timer på museet. Se Jupiters måner i Astroamfiet, lær lure stjernekikkertriks og hør røverhistorier i Planetariet. I tillegg tar vi turen ut i vinterkulden for å studere vår nærmeste stjerne. Kursene arrangeres hver dag fra kl. 12.00 til 15.00. Påmelding pr. e-post til: evamarie.sund@tekniskmuseum.no

  Bli kunstdetektiv

  Hos

  på Høvikodden har de aktiviteter for barn hele uken. Spesielt oppfordrer de barn til å få kart og oppgaver i resepsjonen. Jakten er i gang! Oppgavene tar deg med ut i parken og skogen rundt kunstsenteret som detektiv. Hva ligner de på, hvorfor står de akkurat der, hva er de laget av og kan du finne en skulptur som ikke er markert på kartet?

  Blant øgler og slanger

  Slanger, krokodiller, padder, øgler og firfisler. De finner du midt i Oslo sentrum. Du synes kanskje de er ekle? Vel, nå kan du kurere fobien. På tirsdager kl. 17.00 kan du også få bli med på fôringsshow. For er det sant at slanger sluker maten hel, eller at iguanene kun spiser frukt og grønt?

  er stedet, og det ligger i St. Olavs gate 2

  Gokart er morsomt for både store og små.