Byliv

10 tips for helgen (15.-17. juni)

Kulturlivet flytter seg ut i det fri denne helgen. Det er bare å ta med piknikkurv og teppe og nyte alt fra klassiske toner til pop og elektronika.

Susanne Sundfør er klar for Piknik i parken.
  • May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder

1. Ta en piknik i parken

Piknik i parken, eller Pip, skal sørge for festivalfølelse i byen i helgen. Arrangørene lover god musikk med en tilbakelent og intim atmosfære. I løpet av tre dager har du sjansen til å oppleve Susanne Sundfør, Jason Isbell and The 400 Unit, Phoenix, Rhye, Nils Bech, Mew, Travis med flere.

  • Fullt program for festivalen finner du her.

Hvor: Parken ved Vigeland-museet

Når: Fredag–søndag


2. Friluftskonsert med Oslo-Filharmonien

Oslo-Filharmoniens gratiskonsert på Myraløkka samler årlig tusenvis av mennesker.

Den store gratiskonserten med Oslo-Filharmonien på Myraløkka på Sagene samler årlig tusenvis av publikummere på gresset.

Tung-Chieh Chuang er dirigent, og Johan Dalene er solist på fiolin. I år stiller også Oslo Filharmoniske Kor, så det blir særdeles folksomt på den store utendørsscenen.

Musikerne og koret varter opp med populære og mektige verk, som Carl Orffs «O Fortuna» fra Carmina Burana, Verdis «Slavekoret» fra Nabucco, Johan Halvorsens «Bojarenes Inntogsmarsj» og Griegs «I Dovregubbens hall».

Hvor: Myraløkka på Sagene

Når: Søndag kl. 15.00

3. Gatemat i parken

Kaveh spilte på Øyafestivalen i fjor. Fredag spiller han i Stensparken.

Gatematfest 2018 byr på masse god mat fra alle verdenshjørner - som Japan, Mexico og Jamaica. Men det blir ikke bare mat for magen. God musikk skal sørge for mat til sjelen. På scenen står blant andre Kaveh, Mia Berg og Yung Smul. Ta med deg venner og familie. Selve arrangementet er gratis.

Hvor: Stensparken

Når: Fredag kl. 16.00–21.00


4. Fotballfest

Også i år feires fotball-VM på Kontraskjæret ved Akershus festning. Her kan du se kampene på utendørs storskjerm sammen med andre fotballfans. Arenaen åpner to timer før kampstart, og det er gratis å komme inn. Ved siden av gratisarenaen er det mulig å bestille plass i et eget vip-telt. Det er 18-års aldersgrense på arenaen og 20-års aldersgrense i vip-området.

Hvor: Kontraskjæret ved Akershus festning

Når: Fredag, lørdag og søndag fra kl. 16.00


5. Svenske med rockefot

I fjor holdt Thåström konsert på operataket. Fredag er han tilbake på Sentrum Scene.

Thåström omtales som Sveriges ubestridt største rockestjerne. Artisten har en fortid i gruppene Ebba Grön og Imperiet, og har dermed vært i bransjen i fire tiår. Han treffer godt med sin patenterte Europa-blues. Sist høst slapp Thåström albumet Centralmassivet, og fans og kritikere var samstemte i sin hyllest.

Hvor: Sentrum Scene

Når: Fredag kl. 19.00


6. Blomster og bier

Lørdag blir det førpremière på den nye filmen om den populære bien Maja, kjent fra bøker og TV-serien til NRK Super. Denne dagen kan du også møte ekte birøktere fra ByBi birøkterlag og lære mer om honning og bier som også bor i Oslo. I den nye filmen, Bien Maja – Honninglekene, blir Maja og gjengen valgt ut til å delta i honninglekene. Da står mye på spill – vil Maja greie å samle gjengen? Og vil de som er nybegynnere klare å konkurrere mot de mer erfarne lagene? Våre venner har ikke oddsen med seg.

Hvor: Cinemateket, Dronningens gate 16

Når: Lørdag kl. 13.00


7. Plateslipp ved dammen

Lørdag spiller Angelina Jordan på Karpedammen Scene ved Akershus festning.

Norske talenter-vinneren Angelina Jordan (12) entrer scenen sammen med Forsvarets stabsmusikkorps. Konserten holdes i anledning hennes debutalbum. Jordan byr på låter udødeliggjort av legender som Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra og Patsy Cline i helt nye arrangementer tilpasset artistens dype altstemme. Jordan, som har flyttet til Los Angeles med familien, har også skrevet en egen låt til Oslo.

Hvor: Karpedammen Scene ved Akershus festning

Når: Lørdag kl. 18.008. Ekstremsport med familieshow

André Villa er en av stjernene i freestyle motocross som kommer til Ullevaal lørdag.

Lørdag forandres Ullevaal stadion til en ekstremsportarena der Ullevaal Xtreme, en av norgeshistoriens største motor- og ekstremsportstevner gjennomføres. Det blir show med de beste utøverne innen FMX, supercross, speed and style, sparkesykkel, BMX og snøscootere. Dagen starter med gratis førshow utenfor stadion fra kl. 14.00. Kveldsshowet inne på arenaen ledes av Jan Erik Larssen og starter kl. 18.00.

Hvor: Ullevaal stadion

Når: Lørdag fra kl. 14.00

9. Kammermusikkfest på Bygdøy

Fiolinisten David Coucheron inviterer til sin årlige Kon-Tiki kammermusikkfestival i helgen.

Når fiolinisten David Coucheron inviterer til sin årlige musikkfest, Kon-Tiki kammermusikkfestival på Bygdøy i helgen, har han Arve Tellefsen med på laget. Sammen spiller de to Bachs dobbeltkonsert for to fioliner under åpningskonserten torsdag.

Her medvirker også Julie Coucheron (klaver), Christopher Tun Andersen (fiolin), Julianne Lee (bratsj), Christopher Rex (cello), Joel Noyes (cello). Så går det slag i slag hele helgen med verker av Mozart, Beethoven, Glazunov, Brahms, Enescu med flere. Barn og ungdom under 18 år kommer gratis inn.

Hvor: Norsk Maritimt Museum

Når: Torsdag–søndag kl. 18.00–19.45


10. Bli med på feiring av Edvard Grieg

Kringkastingsorkesteret er med på storslått feiring av Edvard Grieg.

175 år etter Edvard Griegs fødsel feires Norges store komponist med tidenes musikksending. Alt av Griegs musikk spilles minutt for minutt på NRK2 og i NRK Klassisk fredag og lørdag. Bergen Filharmoniske Orkester spiller i Grieghallen, og en stor mengde musikere gir sitt bidrag på Troldhaugen.

Kringkastingsorkestret spiller opp i Oslo fredag kveld og lørdag morgen til ettermiddag. På Marienlyst blir det Grieg-fest i og omkring Store studio med utescene, storskjerm og servering. Lørdag er den store familiedagen, med gratis frokost, korps og kor.

Hvor: NRK Store studio på Marienlyst

Når: Fredag fra kl. 17.30, lørdag fra kl 07.00–10.00

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Musikk
  3. Vigeland