Nok en hjemmeseier

På tross av at Karpe Diem ikke matcher konserten i Spektrum er det ikke én misfornøyd festivalgjenger i Frognerbadet denne torsdagen.

Chirag og Magdi er på, og fansen i Frognerbadet er minst like hengivne som de var i Oslo Spektrum, melder Aftenpostens anmelder fra Norwegian Wood.
  • Eirik Aimar Engebretsen

Vår vurdering:

5 av 6

Det vil alltid være noe annet med et fullsatt Oslo Spektrum enn med en festivalkonsert i friluft. I dag føles det også som om dette nesten må bli dårligere enn det var den mars-kvelden i storstua. Men det har mindre med forventningene til kvelden å gjøre, og mer med erfaringene fra sist. Og selv om det ikke har noe med Karpe å gjøre, så hjelper det ikke at det er vått og litt kaldt i Frognerparken.

Innsats

Selv om det er helt naturlig å se de to konsertene i sammenheng, skal allikevel hver innsats vurderes for seg, og fra de åpner med «Skåler med blod» er det klart at det ikke er guttenes innsats det skal stå på. For med «Jens», «Vestkantsvarting» og en veldig godt mottatt «Snøhvit» tidlig i konserten, er det klart at Chirag og Magdi er på, og fansen helt foran scenen er minst like hengivne som de var i Oslo Spektrum.

Selv de mer avslappede festivalgjengerne kommer i veldig godt humør når Chirag tar opp en jente fra publikum til å sitte i koret på «Spis din syvende sans». Nok et trekk som viser at Karpe Diem er i stand til å rufse opp konsertene sine, som før den store kvelden i Spektrum fort ble en litt for striglet opplevelse.

Les også

- Publikum har stjerner i øya, og stjernene heter Chirag og Magdi

Gjester på løpende bånd

Det kommer så gjester på løpende bånd, og Fadlabi, Yosef fra Madcon (kan han lage et soloalbum på norsk snart?), og Truls, gjør alle god figur. Når de etter «Helseguru» spør om Magdi kan spille en sang om sin første kjærlighet, runger selvsagt «Toyotaen til Magdi» over Frognerbadet, og hverken publikum eller jeg er lei det som har blitt et av Karpe sine sterkeste livenummer. Når de så deler publikum inn i to lag, som kraftfullt synger hver sin del av den famøse «bacon/mensen»-linjen, er det klart at publikum gir blaffen i det gufne været.

Når de så går over i «Byduer i dur», en faktisk enda bedre livelåt enn den forrige, så er det ikke noe tvil om at Karpe Diem kan inkassere nok en seier på hjemmebane. De 4000 hoppende publikummerne er bevis på det.

Rammen spiller inn

Men den er ikke like stor som den i Spektrum. For konklusjonen er at ramme og staffasje spiller inn på en konsertopplevelse, kanskje mer enn man liker å innrømme. Karpe Diem må ikke levere en ny Spektrum-konsert for å blåse oss av banen igjen, men den dirrende stemningen i lokalet før konserten, mengder innendørs fyrverkeri og den faktiske Toyotaen til Magdi lever litt for friskt i minne fortsatt.

Men som alltid når det kommer til Karpe Diem var det en helproff opptreden, og for de som ikke var i Spektrum så er det nok ikke noe særlig å utsette på denne kvelden.

(Anmeldelsen er basert på konsertens første time).