Duket for Djangofestival nummer 38

Fritt etter Lillebjørn Nilsen, så er det noen som aldri har glemt hva vi fikk av Django Reinhardt. Og de feirer fødselsdagen hans to ganger på rad helgen 20. og. 21. januar.

Django Reinhardt feires for 38. gang på Djangofestivalen i Oslo neste helg.

Da går Djangofestivalen av stabelen i Oslo for 38. gang. Arrangørene, med Jon Larsen fra Hot Club de Norvége i spissen, konstaterer i pressemeldingen:

– Denne gangen slår vi på stortrommen ved å invitere en perlerekke av klodens aller hotteste musikere til en to dagers bursdagsfeiring for gitarfenomenet Django Reinhardt. I de senere år har Djangomusikken fått et fantastisk gjennombrudd internasjonalt, med titusenvis av yngre musikere som utforsker den eksentriske sigøynerjazzen, heter det fra Larsen.

Som med Hot Club var med på å starte dette her på berget allerede på 1970-tallet, mens Lillebjørn udødeliggjorde det for folk flest med «Tanta til Beate» i 1982.

Årets bursdagsmusikanter er Oslo Stringswing Kollektiv med gjester, svensk/franske Gustav Lundgren Trio & Antoine Boyer, samt franske Fiona Monbet/Adrien Moignard/Pierre Cussac/Diego Imbert, som alle blir å høre fredag.

Lørdagen er det duket for Hot Club de Norvège med britiske Kourosh Kanani, fra Tyskland kommer Brady Winterstein Trio & Martin Weiss, mens det rundes av med nok et britisk innslag, Remi Harris Trio & Giacomo Smith.

Målsetningen for Djangofestivalen er ifølge Jon Larsen «å skape et inspirerende, stimulerende og profesjonelt forum for Djangomusikk i Norge – og selv om mange land har fulgt etter, er den norske festivalen den eldste.