Fra Oslo til New York - og tilbake

Suksesskonsept: Elisabeth Ramfjord har hatt fullt hus i galleri Ramfjord i hele desember med blant annet Gitte Dæhlings skulptur Gryende oppstand (foran) og Sol Kjøks veggmaleri. Nå forbereder hun søsterutstillingen "Beautiful Maladies", som har stått i New York i desember, og åpner 19. januar i Oslo.
  • Maren Ørstavik

Det har vært et av veletablerte Galleri Ramfjords hovedprosjekter i høst — utvekslingsutstillingene mellom Oslo og New York. Galleristen Elisabeth Ramfjord har kuratert utstillingen "Beautiful Maladies", med åtte norske kunstnere fra hennes egen kunstnerstall i Oslo, og presentert dem for New Yorks kunstscene på galleriet .NO på Manhattan. Samtidig har .NOs primus motor og kunstner Sol Kjøk stått bak utstillingen "Out On A Limb", som har vist frem norske kunstnere bosatt i utlandet på Galleri Ramfjord i Oslo. Den 31. desember var det slutt, men nå blir også New York-utstillingen å se her hjemme.

- "Beautiful Maladies" har vært veldig godt besøkt der borte. Både av det norske kunstmiljøet der, men vel så mye amerikanere. Og det er jo ikke til å komme bort fra at det er mange her hjemme som også vil se denne utstillingen. Ikke alle var i New York i desember, sier gallerist og kunstner Elisabeth Ramfjord.

Les hele saken med abonnement