Byliv

10 tips til helgen

Denne helgen blir det julekonsert med hybelkaniner og familiekonsert med deLillos.

KulturKlovnene setter opp «Sam og de tre juleønskene».
 • May Synnøve Rogne
  May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

1. Kulturell julekonsert

KulturKlovnene inviterer til en intim forestilling om mot, vennskap og kjærlighet med velkjente julesanger i sentrum. Forestillingen har de kalt Sam og de tre juleønskene og er en blanding av teater, musikk og videoscenografi. KulturKlovnenes mål er å fremme den mangfoldige scenekunsten og trekke det flerkulturelle publikum inn i teatersalen.

Hvor: Sentralen

Når: Søndag kl. 17.00 og mandag kl. 19.00


2. Jul på landet

D’er morosamt med julen er en familieforestilling basert på tekster av Alf Prøysen. Du møter Mari og Lillebror som skal feire jul hos bestemor på landet. På landet skjer det mye spennende og du kan treffe forunderlige folk, bitte små kjerringer, snakkende mus, og ei bygd som ikke engang husker at det er jul. På scenen vil fem musikkteaterskuespillere skape nostalgisk julestemning.

Hvor: Edderkoppen Teater

Når: Lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 16.00


3. Håkan live

Håkan Hellström ser du i Oslo Spektrum.

Sanger og låtskriver Håkan Hellström har en stor og lojal fanskare. I sommer solgte artisten ganske nøyaktig 141 288 billetter til to konserter i hjembyen Göteborg. Denne helgen inntar han Oslos storstue og på programmet står en blanding av låter fra hans nye album Du gamla du fria samt klassikere.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Lørdag kl. 19.30


4. Familiekonsert med DeLillos

DeLillos er aktuell med albumet «Peiling på seiling» så da passer jo dette bildet bra.

I over 30 år har deLillos satt sitt helt særegne preg på norsk musikkliv. Denne helgen kan både store og små fans få med seg konserten. På ettermiddagen blir det nemlig konsert med fri aldersgrense slik at også små fans kan synge med til Hjernen er alene og Neste sommer.

Hvor: Rockefeller

Når: Lørdag kl. 15.30 og kl. 20.00

Les også

Les anmeldelsen: Avslappet nostalgi fra deLillos


5. Stille natt

Arve Tellefsen.

Begynner du å bli klar for den tradisjonsrike julestemningen kan du få en forsmak på den når Arve Tellefsen og Nidarosdomens guttekor holder konserten Stille natt. Dirigent er Bjørn Moe og kveldens organist er Erling With Aasgård.

Hvor: Frogner kirke

Når: Fredag kl. 20.00 og lørdag kl. 12.00


6. Juleverksted på museet

To barn som koser seg på juleverkstedet på Bymuseet i fjor.

Også i år blir det gammeldags juleverksted på Bymuseet. Du får lage julepynt, julekort, grankranser med mer. I tillegg kan du snekre fuglekasser, knytte halmfigurer og støpe ekte tinnsoldater. Det blir med andre ord en dag hvor du kan lære deg glemte kunster.

Hvor: Oslo Bymuseum

Når: Søndag fra kl. 11.00


7. Hva ville Jesus gjort?

Antiteateret inviterer til en forestilling de lover at du ikke kommer til å sovne til. Nedfelt i teaterkompaniets regler står det nemlig at de aldri skal lage kjedelig teater. Stykket What Would Jesus Do tar utgangspunkt i filmen Lars And the Real Girl. Her møter du Lars som har fått seg ny kjæreste. Eneste problemet er at han har bestilt henne på internett og hun er av plast. På scenen står blant andre Tarjei Sandvik Moe fra Skam.

Hvor: Sinsen Kulturhus, Lørenveien 2

Når: Premiere torsdag. Spilles t.o.m. 18. desember.

 • Full spilleplan finner du her.

8. Dystopisk arkitektur

Tom Hiddelston i en scene fra filmen High-Rise

J.G. Ballards roman High-Rise danner grunnlaget for filmen med samme navn. Månedens film på Cinematekene er regissert av Ben Wheatley som står bak Sightseers (2012). Utgangspunktet er en nær fremtid der moderne teknologi endrer den menneskelige psyke. Du møter Dr. Robert Laing (Tom Hiddelston), som akkurat har flyttet inn i en moderne leilighet i en enorm brutalistisk skyskraper. Bygget er nærmest selvforsynt, men også her finnes det et klassesystem.

Hvor: Cinemateket

Når: Fredag kl. 18.30 og søndag kl. 18.45


9. Jul med hybelkaninene

De to musikalske støvdottene Rusk og Rask bor under sofaen i Slaraffenland. Her møter de den syngende sokken, Sara, og den spøkefulle cowboyen, Dott. I tillegg til sang og musikk blir det pepperkakeverksted og ansiktsmaling

Hvor: Hvaskjer, Vogts gate 64

Når: Søndag kl. 12.00


10. Piano med snø

Bugge Wesseltoft ved pianoet

Jazzartisten Bugge Wesseltoft hadde stor suksess med juleplaten It's Snowing on my Piano fra 1997. Her byr han på neddempede instrumental-tolkninger av kjære juletoner, samt egenkomponerte stykker. Platen er utgangspunktet for julekonserten.

Hvor: Oslo Konserthus

Når: Fredag kl. 19.30

Les mer om

 1. Håkan Hellström
 2. Alf Prøysen
 3. Skam
 4. Arve Tellefsen
 5. DeLillos