Byliv

Tok T-bane til juleballet - men mange savnet limousinene

T-banen kjørte Ris-elevene til juleballet for å unngå at de kom i limousin.

  • Kjersti Flugstad Eriksen

T-banen har neppe vært vakrere, pyntet med ballonger, gullgirlandere, med musikk og full av festpyntede tiendeklassinger på vei til juleball.

Simon Frigessi Di Rattalma og kameratene hadde egentlig helt andre planer enn T-bane.- Vi hadde egentlig Ferrari-planer, forklarer han. Men han er like positiv til T-banen, fordi det er sosialt.- Og så er det miljøvennlig, sier han.

Ved Ris ungdomskole har tiendeklassingene tradisjon for å dra til juleballet i limousin, men det ville ikke foreldrene i år. Skolen holder til i midlertidige lokaler på grunn av oppussing, og har ingen gymsal å holde festen i.Derfor ble den flyttet til Sporten på Frognerseteren, og foreldrene i arrangørgruppen var bekymret for rus og for at noen ville føle seg utestengt i limousinene.

Løsningen ble en T-bane fra Majorstuen til Frognerseteren, med plass til alle tiendeklasseelevene.

Bekymret for skitne ballkjoler

Til blandet mottagelse blant 15-åringene på tur.

— Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ta limousin. Det er er bare juleball for tiendeklassinger, så jeg hadde nok tatt T-banen uansett, sier Magnus Fossa. Han var en de første som kom ombord på banen, som sakte fylles opp med dresskledde gutter og noen få jenter.

Like før avgang kommer Emma Ekeli og Karla Waal på banen i lange kjoler. De er ikke helt sikre på hva de synes om T-bane ennå.

- Er dere bekymret for kjolene?

- Ja, vi er redde for at de skal bli skitne, sier Emma.

Hadde de fått velge, hadde de valgt å ankomme i limousin.

- Det er mye mer stas, og så kan man være sammen med vennene sine, og det er litt bra, sier Karla.

Sporveien gjør det bare kanskje igjen

Hans Christian Jensen, kundesjef i Sporveien, ble med på turen.

— Ja, vi syntes det var artig, sier Jensen. Men det er ikke sikkert at Sporveien vil gjenta det neste gang de får spørsmål om det.

Natalie Wortinger, Cornelia Wang og Chrstiane Henriksen synes T-bane er mer sosialt enn limousin.

— Jeg tror vi skal være ærlige og si at det er det ikke. Vi får vurdere forespørslene i hvert tilfelle, sier Jensen. Anne Kristin Møller i ballkomiteen var med på T-baneturen, og syntes det gikk ordentlig for seg.

— Jeg syntes det ble veldig god stemning, og tror faktisk at alle var med på Ball-T-banetoget. At alle de 130 eleveme ankommer Sporten sammen, det var hele ideen bak, sier Møller.

Les også

  1. Kjører til skoleball i T-bane for limousin

  2. Kjører buss for limousin til skoleballet