Byliv

10 tips for helgen (21. – 24. juni)

Oslo Pride, matfestival for barn, fest over Oslo og mye mer.

 • May Synnøve Rogne
  Journalist
 • Harald Fossberg
  Kulturjournalist og tegneserieanmelder

1. Tyvstarter Pridefesten torsdag

I kveld (torsdag) kl. 18 tyvstartes Pridefestivalen på Elefant i Rådhusgaten 25, og fra fredag er det full rulle på gater, torg og klubber byen rundt til den store Pride-paraden lørdag 30. juni med påfølgende fester og nachspiel.

 • Se fullt program på oslopride.no/program

Hvor: Over hele byen

Når: Torsdag 21. juni til lørdag 30. juni

Les også

Her finner du flere Pride-tips: Fem ting som er verdt å merke seg ved årets Oslo Pride

Les også

Aftenpostens store festivalguide for sommeren 2018: En festival på hver haug: Vi har samlet veldig mange av dem i én guide.


2. Nesten fullt opp på festival-Oslos topp

Gabrielle

Over Oslo-festivalen går så det suser: Nok en gang er musikkfesten på Grefsenkollen så å si utsolgt. Det er kun noen få billetter igjen til lørdagen når Stargate med gjester, Gabrielle, Sugarhill Gang og Bernhoft spiller. De andre dagene står band som DumDum Boys, Raga Rockers, Sigrid, Veronica Maggio, Marot Larsen og Vazelina Bilopphøggers på scenen.

Hvor: Grefsenkollen

Når: Torsdag til lørdag

Les også

Stor guide: Dette er landets 12 beste musikkfestivaler


3. Helaften med Haim

Søstrene Haim: Alana, Danielle Haim og Este

Søstrene Este, Danielle og Alana Haim har de siste årene opplevd en eventyrlig suksess. Debutalbumet «Days Are Gone» med megahiten «The Wire» kom i 2013, og fikk strålende kritikker. Albumet preget hitlister verden over, inkludert førsteplass i Storbritannia – og sikret søstrene en Grammy-nominasjon som Best New Artist. HAIM har ved flere anledninger besøkt Norge, de spilte på Rockefeller i 2014 og har toppet plakaten på Øyafestivalen og Slottsfjell.

Hvor: Sentrum scene

Når: Torsdag kl. 20


4. Funkmesteren er tilbake

George Clinton

George Clinton alias Dr. Funkenstein er igjen i Oslo og har naturligvis med seg har med seg fullt band. Han ledet funk-kollektivet Parliament på syttitallet, fortsatte reisen med Funkadelic utover i åttiårene. I snart femti år har de gitt folket funk, soul og psykedelia på øverste og mest dansbare hylle.

Hvor: Rockefeller

Når: Fredag kl. 20


5. VG-lista

Jess Glynne

VG-lista fyller 60 år i år. Det skal behørig feires på det som er blitt en av junis store konserthappenings. Det startet på Rådhusplassen i Oslo med en stor publikumskonsert. I år har de konserter i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim. Kalaset starter fredag i Oslo. Et av trekkplastrene er Jess Glynne som står klar til å forføre publikum med sin kraftfulle soulstemme. Andre artister er Stargate, Vidar Villa, Seeb feat. Dagny og Ruben.

Hvor: Rådhusplassen

Når: Aktiviteter fra kl. 10.00 på fredag


6. Spillfest for alle

Glad i spill? Ta en tur på Arcon.

Er du glad i avanserte brettspill? Planlegger du flere trinn i forveien og legger en god strategi? Da kan spillfestivalen Arcon være midt i blinken for deg. Festivalen er den 34 i rekken, og inviterer deg til en helg med rollespilling, brettspilling, film, auksjon og mye, mye mer. Arrangørene vil gi deg muligheten til å reise til en annen verden der den ville vesten, sci-fi og magi møtes i skjønn forening.

Hvor: Kongshavn videregående skole

Når: Fredag til mandag


7. Full fuzz på byens røffeste rockepub

Oslo-kvintetten Izakaya Heartbeat er endelig tilbake på Last Train, etter en fem år lang konsertpause. Bandet spiller heftig psykedelisk rock, med foten godt plantet i 80 og 90-tallets indie, eksperimentalisme og noise. De har gitt ut to kritikerroste album, «Ancient Asobi/In Arcadia» og «Enter–Rainbow Lake», og høsten 2018 kommer deres tredje full-lengder "Subterranean Sunset"

Hvor: Last Train

Når: Torsdag kl. 21


8. Dansefest for barna

«Rimosauren» og forfatteren MC Zeps byr opp til gratis fest for å feire utgivelsen av sin andre bok Tara Takes Flight. Dette finner sted i Laboratoriet i 3. etasje på Kulturhuset. Her blir det DJ og gjestedansere med mer som skal underholde barna. Dessuten deles det ut fargeleggingsark til barna og PS4 storskjerm med videospill for unge og foreldre.

Hvor: Kulturhuset

Når: Søndag kl. 14–17


9. Teater i parken

Ina Svenningdal, kjent fra «Skam», er en av skuespillerne du ser i forestillingen

Teaterhøgskolens årlige sommerteater for barn i Frognerparken spilles i år fra 18. juni til og med 19. juli. Årets forestilling, Min venn, romvesenet, er en nyskrevet musikal av Heddapris-vinner Kjersti Horn med musikk av Spellemansnominerte No.4.

Vi møter seks år gamle Ellie som ofte ligger alene og tenker på stjerner og romvesener og alt som kan finnes der ute i det mørke universet. En dag hører hun mystiske lyder fra gjenvinningscontaineren utenfor blokken. Hvem er det som gjemmer seg langt der inne i mørket?

Hvor: Telt ved Monolitten, Frognerparken

Når: Fredag, lørdag og søndag kl. 14.00 og 17.30


10. Urban Moves på Dansens Hus

I helgen blir det street dance-festival på Dansens Hus.

Street Dance-festivalen Urban Moves fyller Dansens Hus med internasjonale og norske dansere i helgen. Dansefestivalen byr på DJ-er, jams, battles og massevis av dansing. Det blir også workshop og battles for barn i helgens rikholdige program. Søndag flytter dansefesten ut til Nedre Foss Park, der det blir masse aktiviteter, enda mer dans og god mat. For fullt program, sjekk Dansens Hus.

Hvor: Dansens Hus og Nedre Foss Park

Når: Fredag kl. 18 – 02, lørdag 12–02, søndag 15 −22.

Les mer om

 1. Festival
 2. Konsert
 3. Musikk
 4. Vazelina Bilopphøggers
 5. Oslo
 6. Stargate
 7. DumDum Boys