13 variasjoner av Sir Paul

Pent kjent og herlig ukjent fra legenden.

Paul McCartney

Vår vurdering:

4 av 6

Det forplikter å kalle et album for New , selv for en 71-årig adlet legende fra Liverpool. Hyggelig da, at Sir James Paul McCartney lever opp til selvsikkerheten på sitt 24. studioalbum etter de 13 med The Beatles. Over seks år er gått siden hans forrige hele med nytt materiale, og New er langt å foretrekke foran 2007s Memory almost full.

Albumet åpner og slutter med et par fjollete låter, om man får si sånt om en Sir. Først en Wings-pastisj, til slutt en klisjéballade bare en nygift romantiker kan få seg til å gi ut. Men imellom er det både spennende og fengende materiale.

Noen har nok hørt singlen "New", som låner pent fra nokså kjente "Penny Lane", og det er fullt mulig å finne nok av Beatles/Wings/solo-referanser her, om man vil. "On my way to work", "Queenie eye", "I can bet" og "Everybody out there" vil tilfredsstille.

Alternativt kan man spore nytt, og høre musikk som aldri før er sluppet fra legendens hånd. Aller mest "Looking at her" og "Road" mot slutten, der produsentene Giles Martin (ja, sønn av George) og Paul Epworth leder ut i kledelig mørkere farvann. Fire produsenter har jobbet med Sir Paul på New , og hjelper godt. Han slipper aldri unna sin historie, men lever og leverer fortsatt