Tegneseriefølelser på veggen

Se nærmere på portrettene til Luis Bivar. Ser du hva de er lagd av?

Luis Bivar møter du i Oslo i helgen.

Den portugisiske kunstneren Luis Bivar kommer til Oslo lørdag for å åpne utstillingen «Face It» hos Galleri Ramfjord.

— Han sier selv at han er opptatt av å fange øyeblikket i ansiktsuttrykket til en kvinne, forteller gallerist Elisabeth Ramfjord.

Bivar er stor i hjemlandet, men dette er den første separatutstillingen av hans kunst i Norge.

— Vi fikk inn fire bilder av ham før jul, og de ble revet bort. Det er noe veldig fascinerende ved dem. De er annerledes enn alt annet du har sett, forteller hun entusiastisk.

Teknikken Bivar bruker er ganske spesiell - og vanskelig. På avstand ser bildene ut som helt vanlige malerier. Det er først når du kommer tett inn på dem at du ser at de er satt sammen av gamle tegneserier.

— På nært hold kan du faktisk lese teksten i tegneseriestripene – hvis du kan portugisisk da, ler Ramfjord. Hun forteller videre at Bivar kommer til Oslo, og vil være i galleriet under åpningen.

Oslobilder

Oslo blir mystisk i hendene til Ole Marius Jørgensen.

Samtidig med Bivars utstilling åpner også den norske kunstneren Ole Marius Jørgensen en utstilling. her har han tatt utgangspunkt i historiske Oslobilder. Hans fotografier har et unikt uttrykk et sted mellom drøm og virkelighet.

— Han sier selv at han har ønsket å vise bilder av Oslo fra tiden før Olav Thon raserte den, forteller Ramfjord.

Jørgensen debuten i Fotografiens Hus i 2006, og siden den gang har han stilt ut sine lettere absurde fotografier i både New York og London. Hans fotografier er ekte. Han lager scener hvor han setter mennesker inn, de er ikke manipulert inn i ettertid.

I fjor var han aktuell med utstillingen «NOIRWAY L'Heure», hvor han fikk den unge, norske skuespillereliten til å stille opp på sine bilder. Nå er det altså byen vår som står for tur.

<b>Unik teknikk: </b>Luis Bivar bruker tegneseriestriper når han lager sine malerier