Byliv

En av de viktigste filmfestivalene

En surrealistisk roadmovie om en mann som er forelsket i en geit er et av høydepunktene under festivalen Arabiske filmdager i Oslo.

Filmen «Ali, the goat and Ibrahim» er årets største overraskelse fra Egypt.
  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist

Arabiske filmdager er Norges eneste filmfestival som utelukkende viser filmer fra og om den arabiske verden. Årets festival arrangeres fra 30. mars – 2. april, og som vanlig har festivalen klart å få tak i noen av de største titlene og regissørene fra den arabiske verden.

I 2016 ble Arabiske filmdager kåret til en av de viktigste festivalene for arabisk film av Variety, et av verdens ledende filmmagasiner.

Alle visninger og arrangementer under festivalen foregår på Vika kino.

Prosjektleder Gjermund Granlund anbefaler fem festivalfavoritter du ikke bør gå glipp av:

1. Tickling Giants

Tickling Giants

Spennende dokumentar som setter ytringsfriheten i Egypt på dagsordenen. Vi følger Bassem Youssef–Egypts svar på Jon Stewart og hans satireprogram ”The Show.”


2. In Between

In Between

Deilig drama om tre dødskule, palestinske kvinner i Tel Aviv som kjemper mot inntørkede og gammeldagse konvensjoner. Filmen vant hovedprisen på Kosmorama i Trondheim.


3. Letters from Baghdad

Letters from Baghdad

Dokumentarfilm om Gertrud Bell som blir kalt den kvinnelige «Lawrence of Arabia». Hun var med å tegne grensene til det moderne Irak og var dypt involvert i det britiske diplomatiet på 1920-tallet.


4. Ali, the Goat and Ibrahim

Ali, the Goat and Ibrahim

Surrealistisk roadmovie om en mann som er forelsket i en geit. Årets største overraskelse fra Egypt.


5. Min arabiske vår

Min arabiske vår

Den doble Sølvbjørnvinneren er regissert av Mohamed Ben Attia og handler om 25 år gamle Hedi som rives mellom lidenskap og plikt i det tunisiske samfunnet.

  • Hele programmet kan du lese HER

Les mer om

  1. Film
  2. Festival
  3. Oslo
  4. Egypt