Byliv

– Det geniale med å være små er at vi lirker oss fremover og havner helt foran scenen

16.000 fant veien til barnas musikkfestival i helgen.

Tinde Børresen (12) og Sole Hein Claes Børresen (8), Oda Sørensen Ballo (11) og Tida Sanyang (11) tilbrakte helgen i Tøyenparken på årets Miniøya-festival
 • June Westerveld
  June Westerveld

– Jeg har vært her alle år så lenge jeg kan huske, og jeg kan triksene, smiler Tida Sanyang.

11-åringen har nettopp kommet seg helt frem til scenen på Miniøya der en av dagens hotteste artister, Maya Wik, øver like før konserten. Tida er sammen med vennene Oda, Tinde og Sole – alle sammen festivalveteraner.

– Det er så mange pappaer med barn på skuldrene, og det kan derfor se ut som det er fullt helt der fremme, men det er alltid masse plass, forteller Tida.

– Det geniale med å være små er at vi lirker oss fremover og havner helt foran scenen ved artistene.

Et typisk Miniøya-fenomen er barn på skuldre til fedre. Her sitter to år gamle Stella Stai på skuldrene til pappa Øystein Stai.

Siden Miniøya i Tøyenparken ble arrangert første gang i 2010, har de vært her vært år.

– Ett år ble jeg tatt opp på scenen under en stor konsert, og det var jo egentlig veldig kult, men når jeg først sto der ble jeg bare stående helt stille i frys, forteller Tinde.

Hun tror det hadde vært morsommere om Tida hadde blitt med opp.

Hun er her sammen med foreldre, venner og søsken, og tilsammen 16 000 andre voksne og barn som har tatt turen til den populære musikkfestivalen på Tøyen denne helgen.

Sukkerspinn og bading

Siden den ble arrangert første gang i 2010, har antall besøkende mer enn doblet seg, og en del av artistnavnene kunne like gjerne vært booket inn på voksenfestivalen Øya: Hkeem, Sondre Lerche, Datarock og Maya Vik har vært blant årets trekkplastre.

– Siden dere har vært her alle år: Hva er det beste gjennom tidene?

– Oi! Alt. Eller, om jeg må velge, så tar jeg Madcon!, sier Oda.

De andre nikker ivrig, men vil legge til Donkeyboy, Hkeem (som spilte lørdag), Knudsen og Ludvigsen, og at de får spise masse is og sukkerspinn, treffe venner og lage ting i bodene aktivitetsbodene.

– Men problemet, skyter Oda inn, er at de bare har blått sukkerspinn.

– Jeg elsker sukkerspinn men er allergisk mot blå konditorfarge. Skulle ønske det var rosa.

Theo Kristoffer Heiberg Seeland (3) har fått malt seg som en løve og skal spise opp hele sukkerspinnet selv.
– Uiiiiii! Vannet var minst like populært som de store artistene på Miniøya i helgen. Her bader Ella Synnøve Kleivane (5), Live Brørs Haugen (4) og Sanna Brørs Haugen (2).

Må kjøles seg ned i bassengene

De vrimler av løveansikter, kaninneser og spidermen-nett i ansikter på små barn, ansiktsmalingsboden har de lengste køene, men det er overraskende lite venting i parken denne søndagen. Mens lørdagen var utsolgt med over 8500 deltagere, og flere som måtte snu i billettluken, har søndagen vært litt roligere.

Varmen gjør at vi finner minst like mange i utebassengene til Tøyenbadet, som er åpnet for festivaldeltagerne, som foran konsertscener og teatertelt. Luften måler 26 grader i skyggen, og i en park med lite skygge, blir det hett.

I barnebassenget har Ella (5), Live (4) og Sanna (2) hoppet uti for å kjøle seg, og ifølge foreldrene kan det bli vanskelig å komme seg bort derfra igjen. De hviner, hopper og spruter, selv pappa Knut Haugen har måttet sette seg uti for å passe på.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  MENINGER
  Publisert:

  Helter som reiser seg, rører oss alle

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5