Byliv

– Norge vinner! – Nei, Brasil!

Supportere fra begge land strømmer inn på Ullevaal stadion lørdag ettermiddag, klare for den store omkampen.

Ekteparet Bjørn Sigurd Aarskog og Dayse Marques heier på hvert sitt lag. Han er fra Sandnes, hun er fra Brasil. – Norge vinner, sier han. – Nei, Brasil vinner, sier hun, som husker sjokket og vantroen hjemme i Brasil da Norge slo Brasil i 1998.
 • Hilde Bjørhovde
  Hilde Bjørhovde
  Journalist

Flere norsk-brasilianske ektepar viser farge før den store fotballkampen på Ullevaal stadion i Oslo dag.

Idet spillerbussen med det norske laget ankommer Ullevaal, hyler barn og voksne på Drillo, Flo og Rekdal. Sistnevnte tar en sving bortom supporterne før han forsvinner inn på stadion.

 • Flo møtte dommeren som ga ham straffe i 1998: – Jeg er veldig glad for at du så det du så
Kjetil Rekdal tok en tur bortom fansen på vei inn til Ullevaal stadion lørdag ettermiddag.
Jentelaget Karanba fra Rio spiller forkampen mot et jentelag fra Wang toppidrett. Jentene er 16–20 år gamle og har store fremtidsdrømmer. Laget ble startet som et sosialprosjekt i 2006 av Lyn-spiller Tommy Nilsen, og jentene kommer fra favelaen utenfor Rio

– Ronaldo!!!

Men de helt store hylene sparer fotballfansen for brasilianerne. – Ronaldo!!! skriker publikum, men stjernen lunter bare inn med et hyggelig vink til publikum.

– Dette blir så gøy! Utenfor en av bodene har ekteparet Bjørn Sigurd Aarskog og Dayse Marques nettopp sikret seg supporterutstyr for Norge og Brasil. De satser på topp stemning også på hjemmebane, selv om Bjørn Sigurd heier på vinnerne fra 98 mens kona håper Ronaldo og co. skal ta seieren hjem denne gangen.

– Jeg var liten da Norge slo Brasil. Det skal ikke gjenta seg, ler hun, mens ektemannen var sammen med brødrene sine hjemme i Sandnes da Norge sensasjonelt vant i Marseilles.

– Jeg gleder meg til å se Tore André Flo og resten av gjengen. Blir spennende å se om de fortsatt kan springe!

Norsk-brasiliansk familie heier på begge lag. Cato Dirdal holder en knapp på Norge, mens kona Eline Dirdal fra Fortaleza i Brasil har tro på Ronaldo og Roberto Carlos. Lille Sophie helgarderer, roper heia Brasil og vifter med norsk flagg.

Norske flagg og Brasil-drakt

– Det blir så gøy å se Ronaldo og Roberto Carlos, sier Eline Dirdal fra Fortaleza i Brasil. Hun er på kamp med ektemannen Cato Dirdal og lille Sophie på fire. Datteren vifter med norsk flagg og har Brasil-drakt og hatt.

– Heia Brasil! roper den lille jenta, mens familien venter i køen på å slippe inn på stadion.

Heier på Drillo

Venninnegjengen fra Sarpsborg er ikke i tvil om hvem som vinner: – Drillos, så klart! Vi så kampen i 1998 på storskjerm og hev oss på første tog inn til Oslo for å feire i gatene.

Skuffende at Ronaldo ikke spiller

Like før kampstart ble det kjent at den kanskje største helten på Ullevaal stadion, ikke skal spille.

– Det er skuffende at Ronaldo ikke skal spille, men det er vel helsa hans som er grunnen, sier Stig Saugerud som har med seg familien på kamp.

– Vi håper likevel han viser seg ute på banen, han er jo lagleder for Brasil, sier han.

Stig Saugerud, Øyvind Skavlebø og Mona Aasberg før kampstart på Ullevål.
– Vi opplevde kampen i 1998 på storskjerm og dro rett til Oslo for å feire. I kveld håper venninnegjengen fra Sarpsborg på ny suksess for Drillos. Supporterhattene var også med på VM i Brasil. Fra venstre Christine Norvang, Hanne Nilsen, Ingrid Haugen og Laila Storbugt

– Det var utrolig gøy, som 17. mai, og det blir like moro i dag. Vi ser at spillerne har fått litt pondus, og noen er ikke helt raske på foten lenger, men det er jevnt fordelt på begge lag, ler damene, som har hatt et lite vorspiel før kampstart og gleder seg stort.

– Disse hattene hadde vi på i 1998 også! Med røde vikinghatter med horn og bjeller er damene klare for fest på Ullevål stadion.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5