Byliv

«The Huntsman: Winter’s War» er seig og langdryg

«Nå er det nok dårlige eventyrfilmer. Noen må si stopp!»

  • May Synnøve Rogne
    May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder

Vår vurdering:

2 av 6

Dypt inne i The Huntsman: Winter’s War finnes kimen til et morsomt eventyr. I likhet med forrige ukes

Les også

Gods of Egypt

er dette nok et eksempel på en film der alt drukner i en suppe av spesialeffekter. Det er ikke det eneste som er problematisk.

Historien i Winter’s War er satt både før og etter den forrige filmen (2012), som var en vri på eventyret om Snøhvit. Nå handler det om konflikten mellom to søstre: Ravenna (Theron) med det magiske speilet og Freya (Blunt). Dette er historien om Freya som sørger sånn over tapet av sitt barn at alt hun berører blir til is.

Dersom du synes handlingen ligner på Disneys

Les også

Frost

, er ikke det så fjernt!

Se Atle Antonsen som alkoholiker:

Les også

«Grand Hotel» er brefriende usentimental

Det i seg selv hadde vært et godt eventyr, men det er bare starten. Blandet inn i historien er The Huntsman (Hemsworth) og Sara (Chastain). Begge er oppdratt til soldater i isdronningens tjeneste.

Les anmeldelsen:

Les også

«El Club:» Knallgod fortelling om katolske prester

Kule kostymer redder hverken Emily Blunt eller Charlize Theron, men det skal sies at Blunt er den som gjør det meste ut av karakteren sin.

Uengasjerende

Her ligger kjernen i problemet. Historien vil fortelle så mange forskjellige historier at den glemmer det viktigste: Å fortelle en god historie. Det som kunne blitt en real «bitch-fight» mellom to onde dronninger fisler bort.

Problemet er at historien til de to som er de egentlige heltene er uengasjerende, men de skal ha pluss for at damene er tøffe. Det hjelper heller ikke at kjemien mellom Hemsworth og Chastain er ikke-eksisterende.

Månedens film på Cinemateket:

Les også

«Station to Station»: Fanget av formen

Flere regissører har vært involvert i filmen, noe som kan forklare hvorfor historien spriker.

Det er ingen kjemi mellom Jessica Chastain og Chris Hemsworth i denne filmen.

Det er ingen unnskyldning for mangelen på varme og humor. Det er dvergene som sørger for at du av og til trekker på smilebåndet. Sheridan Smith redder mye som frekke Mrs. Bromwyn.Det er trist at resultatet er så grått, kjedelig og uengasjerende. Av og til trenger vi eskapisme og romantikk vi kan drømme oss bort i. Resirkulering av gamle eventyr bør herved stanses! Hvis Hollywood absolutt må, anbefaler jeg at produsentene ser TV-serien The 10th Kingdom (2000) for en leksjon i hvor magisk, absurd og morsomt det kan gjøres.


Interessert i flere filmanmeldelser? Du finner dem her.

Les mer om

  1. Chris Hemsworth
  2. Fantasy
  3. Filmanmeldelse
  4. Film
  5. Emily Blunt