2015: Et knallår for Konsert-Oslo

Her er flere grunner til å glede seg til konsertåret 2015 i hovedstaden.

Katy Perry: Telenor Arena 20. mars
  • Harald Fossberg
Ariana Grande: Spektrum 22. mai
Judas Priest: Spektrum 2. juni
Thåström: Sentrum Scene 12. mars
AC/DC: Valle Hovin 17. juli

Køen av store navn som kommer til Oslo i år, begynner allerede nå å bli lang.

Her er flere grunner til å glede seg til konsertåret 2015.

FEBRUAR

6.: Sentrum Scene ble fort utsolgt da Dropkick Murphys meldte sin ankomst til byen. Ikke så rart, siden irsk-amerikanerne er kjent for å lage feststemning med sin allsangvennlige, energiske punk med folkemusikktendenser.

14.: På selveste Valentinsdagen kan du oppleve det norske stjerneskuddet Emilie Nicolas . Hun slo igjennom for alvor i fjor med kritikerrost album og konsert på Øyafestivalen. Hennes forrige konsert på Rockefeller ble solgt ut, så dette er ekstrakonserten.

27. : En av 90-tallets store soulstjerner, D'Angelo , tar turen til Oslo. Mannen som slo igjennom med Voodoo, har tatt både en og to pauser fra musikken, men er nå tilbake med kritikerroste Black Messiah . Gjett om det kommer til å bli hett og svett på Sentrum Scene .

MARS

Thåström: Sentrum Scene 12. mars

12.: Svenske Thåström skal avslutte Øyafestivalen i august, men før det kan du se ham på Sentrum Scene . Mannen som startet i punkbandet Ebba Grön er blitt rikspoet både i hjemlandet og her i Norge, og leverer alltid gnistrende konserter. 17. : Hiphop/R & B-stjernen Nicki Minaj kommer til Oslo Spektrum . Karrièrekurven har pekt oppover siden gjennombruddet med Pink Friday i 2010. I fjor kom The Pinkprint , og nå skal verden erobres.

19. : Sammen er de dynamitt: Paul Simon og Sting har begge karrièrer som strekker seg over mange tiår og med en drøss utgivelser, hits og gullplater. Nå kan du få to stayere i et smekk i Oslo Spektrum .

20. : Katy Perry er heller ingen småtass: Fra hiten «I kissed a girl» og albumet One of the boys har hun høstet berømmelse og solgt i bøtter og spann. Det kommer til å koke i Telenor Arena .

APRIL

1.-4 .: Bypåsken blir som vanlig svart når Infernofestivalen går av stabelen. Her kan du oppleve ekstrem metal i alle nyanser, med norske helter som Arcturus, 1349 og Enslaved på toppen av plakaten.

10.-11.: Seigmen , mørkemennene fra Tønsberg tok Norge med storm på 90-tallet, er tilbake etter en pause, og fyller like godt Sentrum Scene to dager på rad.

12.: Hardrockende Rival Sons har skaffet seg mange venner takket være sine tøffe, intense opptredener. Nå er de tilbake etter sin rykende Øya-konsert. På Sentrum Scene .

MAI

Ariana Grande: Spektrum 22. mai

22.: Tenåringsidolet Ariana Grande kommer på vårvisitt til Oslo Spektrum . De siste årene har hun raket inn heder, ære og anstendige salgstall med hits som «The Way», «Problem», «Break Free» og «Bang Bang» og albumene Yours Truly og My Everything . Her kan det bli høylytt både på scenen og i salen.

JUNI

Judas Priest: Spektrum 2. juni

2.: Judas Priest har holdt det gående i over 40 år. Nå tar metal-legendene kvelden med en siste utblåsning. De har også seg «ungguttene» Def Leppard ut på tur. Ferskingene Five Finger Death Punch utgjør den uhellige treenigheten i Oslo Spektrum . 10. : Rockeyndlingene Foo Fighters trenger neppe noen videre presentasjon. Med eks-Nirvana-trommis Dave Grohl som frontfigur har de lagt en hel rockeverden for sine føtter. Telenor Arena er åsted for årets herjinger.

10.-13 .: Norwegian Wood fortsetter å sikre seg artister i verdensklasse: Hittil er Mark Knopfler, Patti Smith og Jackson Browne bekreftet. Regn med solblid musikk i Frognerbadet .

17.-20.: Festivalen OverOslo har heller ikke ligget på latsiden: I år har de hanket inn bl.a. Lars Winnerbäck, First Aid Kit, Kim Larsen og 10CC . Og enda er ikke programmet klart ...

JULI

17. : Evighetsmaskinen AC/DC tøffer videre under banneret Rock or Bust , som er navnet på bandets nyeste album. Bandet har 40+ år på samvittigheten, og ser ikke ut til å ha planer om å sakke på tempoet, selv om det er blitt noen utskiftninger i det siste. Betongdekket på Valle Hovin kommer garantert til å gynge.

Ikke nok med det ...

Øyafestivalen har bare så vidt begynt å slippe artister, så du kan regne med at det dukker opp flere store navn både der og på andre konsertarenaer. Det er bare å følge med på osloby.no.