10 tips for helgen

Bergens-rap med Lars Vaular og splitter ny filmfestival.

<i>The Infinite Happiness </i>åpner den nye filmfestivalen Arkitekturfilm Oslo 2016

1. Filmrom og arkitekturfilm

Filmfestivalen Arkitekturfilm Oslo 2016 arrangeres første gang. Oslo er en by i stadig endring. Vi blir flere, og endringer i bybilde påvirker oss alle. Spørsmål om hvor vi skal bo og hvordan vi skal bo er tema folk er opptatt av. Åtte filmer står på programmet, hvorav seks av dem har norgespremière. Tema for årets festival er hjemme, arbeid og ”ingen sted”. Åpningsfilmen er The Infinite Happiness (2015), som er regissert av duoen Ila Bêka og Louise Lemoine.

Fullt program: www.arkitekturfilm.no

Hvor : Galleri Rom, Kunstnernes Hus og DOGA, Cinemateket

Når : 15. til 17. januar


2. Sperr opp ørene

Under All Ears-festivalen kan du fråtse i improvisert musikk med en rekke knallsterke utøvere i løpet av fire tettpakkede dager. Her blir det noe for enhver smak på mange spennende og uvanlige scener. Noe for deg som vil utfordre ørene med grensesprengende lyd.

Hvor : Flere scener, se all-ears.no

Når : Torsdag til søndag

3. 666 grunner til å høre Bergens-rap

Lars Vaular inntar Rockefeller torsdag.

Den rappkjeftede bergenseren Lars Vaular er blitt allemannseie etter fjorårets kritikerhyllede minialbumserie 666, som inneholder både hardtslående rap og følsom pop. Når man også vet at mannen er et fyrverkeri på scenen, ligger det an til en festaften med både myke og harde toner.

Hvor : Rockefeller

Når : Torsdag kl. 20

4. ... og en god grunn til å dra til naboen

Svenske Oscar Danielson er blitt omfavnet av publikum for sitt show som lokker frem både latter og tårer. Den sjarmerende svensken står bak bl.a. låten "Besvärjelse" og flere sterke album.

Hvor : John Dee

Når : Torsdag kl. 20

5. Klassisk klubbopplevelse

Yellow Lounge presenterer klassisk musikk på unge, urbane arenaer og ble startet på klubbscenen i Berlin for ti år siden. Søndag inntar søskenparet Mari Silje og Håkon Samuelsen og kammerorkesteret Oslo Camerata klubbkonseptet Yellow Lounge på Mesh i Oslo. DJ er Vinny Villbass og tyske Philipp Geist, som er en av verdens beste VJ’er. Mari Silje og Håkon Samuelsen gikk i fjor til topps på VG-listen med sitt klassiske album« Pas De Deux».

Hvor: Mesh, Tordenskiolds gate 3

Når: Søndag kl. 20

6. Kongelig vinterfest

Søndag kan barna hoppe på ski og være med på vinterleker i Slottsparken under regentjubileet. Her prøvekjører barn fra Josefine barnehage hoppbakken da statsministeren presenterte folkegaven tidligere i vinter.

Søndag er det 25 år siden kong Harald ble regent. Regjeringens gave til kongeparet er en vintersportsdag på Slottsplassen med utlån av ski, snowboard og vinteraktiviteter for alle. Kongefamilien er til stede på Slottsplassen kl. 12.45–13.35. Vinterlekene på Slottsplassen varer fra 11–16. På Universitetsplassen er det forskjellige aktiviteter og sceneshow fra kl. 12.30— 17.30 og overføring av den lukkede festforestillingenen i Universitetets aula til storskjermer.

Hvor: Slottsplassen og Universitetsplassen

Når: Vinteraktiviteter fra kl. 11, program hele dagen

7. Strauss-galla i Oslo

The Strauss Festival Orchestra tar med nyttårskonsert-stemningen fra Wien til Oslo i Johann Strauss-galla. Elegante ballettdansere svinger seg til smektende valser og kjente Strauss-polkaer i en forestilling der publikum kan drømme seg bort til ballsalene i Wien.

Hvor: Oslo Konserthus

Når: Lørdag kl. 19

8. Vandrende kunstkonsert

Unge, lovende strykekvartetter fra inn— og utland har deltatt i mesterklasser og workshops i regi av Oslo Quartet Series og avslutter helgen med gratiskonsert i Nasjonalgalleriet. Publikum blir invitert på vandring blant kunstverkene og får høre ni korte verk, inspirert av kunstsamlingen i Nasjonalgalleriet.

Hvor: Nasjonalgalleriet

Når: Søndag kl. 15-16.30

9. Sølvguttene gjennom 75 år

Sølvguttene har fylt 75 år og inviterer til bursdagsfeiring i Barnas Konserthus-serie lørdag. På bildet har dirigent Fredrik Otterstad ikledd seg rollen som Johann Sebastian Bach.

I 1940 så Sølvguttene dagens lys, og nå inviterer koret på bursdagsfeiring i Barnas Konserthus-serie. Konserten blir en stor bursdagskavalkade der Sølvguttene synger noen av sine mest kjente og kjære sanger.

Hvor : Oslo Konserthus

Når : Lørdag kl. 12 og 14

10. Fare! Kakerlakk-klanen er løs

Punkbandet Cockroach Clan ble dannet av tidligere Mayhem-vokalist Billy og gitarist Akke i 1993. Nå sparker de fra igjen. Gjestene Danger! Man består av hardbarkede punkrockere fra flere fremstående 80-tallsband, så her blir det hard, fremadrettet hardcorenostalgi.

Hvor : Last Train

Når : Torsdag kl. 21