10 tips for helgen

Science fiction-festival, skrekkfilmgalore og vinterjazz. Helgen byr på mange opplevelser – noen er ikke for lettskremte.

Olav Waastad er en av skuespillerne i R.U.R. – Rossums Universal-Roboter

1. Science fiction-festival

Denne helgen får du en titt inn i fremtidens verden av roboter. Da blir det en blanding av science fiction, teater og festival, med debatter, foredrag, gjester, cosplay og quiz. Etter minifestivalen kan du få med deg forestillingen R.U.R. – Rossums Universal-Roboter, som beskrives som en eksistensiell, vitenskapelig komedie om menneskehjernen på avveie.

Hvor: Torshovteatret

Når: Kl. 14.00

Les også

Les anmeldelsen av R.U.R: Sjelløse mennesker og følsomme roboter


2. Disney-stjerner på glattisen

Telenor Arena er stedet for Disney on Ice

Kos for hele familien når Disney On Ice er tilbake. Denne gang er det Frozen som tar opp det meste av skøyteshowet. Her møter du søstrene Anna og Elsa, snømannen Olaf, reinsdyret Sven og Kristoff. Mickey og Minnie er selvfølgelig med, sammen med Disney-prinsesser og favoritter fra Toy Story, Oppdrag Nemo og Løvenes Konge.

Hvor: Telenor Arena

Når: Torsdag kl. 18.30, fredag kl. 15 og 19, lørdag kl. 11, 15 og 19, søndag kl. 11 og 15


3. Fest så det lukter svidd

Plumbo

Festfolket Staysmann & Lazz og Plumbo har slått seg sammen om singleutgivelsen «En siste gang». I den sammenheng feirer de slippet med en heidundrende fest med godt stekt pizza, blodtrimma traktor og mokkabønner så langt det rekker

Hvor: Rockefeller

Når: Lørdag kl. 20


4. Skinnende vinterjazz

Live Maria Roggen leder an når Come Shine går på scenen

Kvartetten Come Shine ga i fjor ut albumet Norwegian Caravan i samarbeid med KORK. Her kan du høre versjoner av ikke bare jazzens standardlåter, men også den internasjonale populærmusikken. Nå kan du oppleve Come Shine er en overveldende opplevelse. Slik blir det garantert også på Kampenjazz denne søndagen. Vi ses!

Konserten er del av årets Vinterjazzz 2017, en tidagers markering av jazzmusikk over hele landet.

Hvor: Cafeteatret

Når: Søndag kl. 20


5. 30 magiske år

Labero har forbløffet mennesker over hele verden med sine triks og illusjoner. Nå feirer han 30 år som magiker med å snu opp ned på alt du trodde var mulig eller umulig, og tar deg med på en reise gjennom hans magiske verden, helt uten filter.

Hvor: Oslo Konserthus

Når: Lørdag kl. 19.30


6. Folkreggaerockfest

Når Snakka San & SVER møtes, er det svenskspråklig reggae/dancehall i samspill med norsk-svensk folkrock. Samarbeidet startet i 2012, og har resultert i mindre hits som «Bom Bom Blam Blam Blam» og «Bankman Gangster». På scenen er de kjent for sin ustoppelige energi og spilleglede.

Hvor: Riksscenen

Når: Fredag kl. 20


7. Familiedag med plastjakt

Årets første familiesøndag på Norsk Maritimt Museum har plastforsøpling i verdenshavene som tema. Dette blir en av de siste mulighetene til å se fjorårets viktigste utstilling, «Håp for havet?», som tas ned 31. januar.

Besøkende kan bli med på «plastjakten» i museet og få fine premier.

Familiesøndagen byr på plastjakt, workshop og omvisning. Barnas Båtverksted holder åpent fra kl. 12:00 til 15:00.

Hvor: Norsk Maritimt Museum

Når: Søndag kl 10–16


8. Skrekkelig film

Oslo Fright Fest er filmfestivalen for deg som ikke er lettskremt. Hvis du tør, får du tre skrekkfilmer som ikke sparer på fæle effekter. I den finske produksjonen Bodom blir du med en gjeng ungdommer på telttur. Innsjøen er beryktet. På 60-tallet dro fire ungdommer på camping, men bare en overlevde. 31 er Rob Zombies nye film og her blir det sadistiske klovner og skumle leker. Baskin er en tyrkisk skrekkfilm hvor en politipatrulje havner midt i en sort messe og porten til helvete.

Hvor: Ringen kino

Når: Lørdag kl. 18.00


9. Humorfestivalen Crap åppå Park

Bård Tufte Johansen tvinger norske komikere til å skrive ny tekst om aktuelle tema i humorfestivalen på Parkteatret fredag.

Politisk og absurd humor er tema for den syvende humorfestivalen Crap åppå Park.

Bård Tufte Johansen kommer rett fra en suksessdebut som Nytt på Nytt-programleder og stiller med showet «Tvungen tekst», der han utfordrer norske komikere til å skrive nye vitser på aktuelle tema. Fra USA kommer den politiske humorlegenden og aktivisten Barry Crimmins til Norge for første gang. Det gjør også britiske Bridget Christie med et show om Brexit og feminisme.

Humorfestivalen har som mål å vise komikere fra inn- og utland og utfordre publikum og norske komikere på humorfronten.

Hvor: Parkteatret

Når: Onsdag til lørdag


10. Hva er en jente?

Inga Ibsdotter Lilleaas fremfører monologen En jente er en halvferdig ting på Litteraturhuset

Monologen En jente er en halvferdig ting er basert på den prisbelønte romanen av Eimear McBride, og nå dramatisert av Annie Rice. Inga Ibsdotter Lilleaas fremfører monologen på scenen. Stykket skildrer en jentes oppvekst og hennes forsøk på å finne fotfeste og kjempe sin kamp for en rett til liv, dratt mellom religiøs bakgrunn, kjærlighetsløshet, incest og egen ensomhet.

Hvor: Litteraturhuset

Når: Søndag kl. 19.00