Byliv

Rockelegenden PJ Harvey til Øya

Etter å ha blitt mast på i minst 15 år, kommer PJ Harvey endelig til Øyafestivalen.

PJ Harvey er tilbake med både nytt album og norgeskonsert i 2016.
  • Robert Hoftun Gjestad
    Robert Hoftun Gjestad
    journalist

Legenden spiller i Tøyenparken i Oslo torsdag 11. august.

— Vi er veldig, veldig fornøyd med at PJ Harvey nå kommer til Øyafestivalen. Jeg tror jeg har reist ut og møtt hennes agent én gang i året i minst 15 år, uten at det har lykkes før, sier bookingsjef Claes Olsen.

Britiske Polly Jean Harvey har ikke spilt på en norsk festival siden hun besøkte Quart i Kristiansand i 2001, men har spilt på andre konsertsteder som Sentrum Scene og i Operaen i Oslo.

Fjorårets beste plater:

Les også

Hun har laget et av de ti beste albumene i verden i år

Nytt album i vår

Rett før jul ble det kjent at 46-åringen PJ Harvey også kommer med et nytt album i løpet av våren 2016. Det så langt tittelløse albumet vil bli hennes 12. solo eller sammen med musiker John Parish, og det første etter storsuksessen Let England shake fra 2011.

Ifølge en pressemelding fra hennes plateselskap Universal Music vil det nye albumet dokumentere en kunstnerisk reise som tok PJ Harvey til Kosovo, Afghanistan og Washington DC. Spennende nok ble albumet spilt inn i løpet av én måned foran publikum ved et av Londons kulturhus, Somerset House.

Svært nært fikk interesserte mulighet til å observere PJ Harvey på jobb sammen med band og produsenter inne i en spesialbygget glassboks.

— Ekstrem autoritet

Bookingsjef Claes Olsen er full av lovord om den britiske rockelegenden.

— Hun har en ekstrem autoritet i alt hun gjør, ikke minst musikalsk. Jeg dro på Valle Hovin i 1993 utelukkende for å se henne varme opp for U2, og gikk halvveis i deres konsert etterpå. Det er ikke mange artister jeg har et langt forhold til der jeg mener at den siste platen er best. Sånn er det med PJ Harvey, sier Claes Olsen.

Det albumet, Let England shake , gjorde PJ Harvey til den eneste britiske kunstneren som er blitt tildelt den anerkjente Mercury Prize to ganger.

For øvrig er det klart at PJ Harvey også skal spille på årets Roskilde Festival i Danmark i juli. Andre artister som er klare for Øyafestivalen i august er Jamie xx, M83, Jason Isbell, Ane Brun og Aurora.

Les også

  1. Susanne Sundfør er først og fremst årets artist | Robert Hoftun Gjestad

  2. De første Øya-navnene er klare

  3. 35 konserter du kan oppleve i januar

Les mer om

  1. PJ Harvey