10 tips for helgen

I helgen kan du leke at du er i middelalderen på Akershus festning.

Til helgen er det Oslo Middelalderfestival

1. Blant prinsesser og riddere

Fredag kan du forlate vår moderne verden og ta en tidsreise tilbake til en verden full av riddere, narrer, prinsesser og gjøglere. Det er klart for Oslo Middelalderfestival, og det hele starter med et kjempe stort åpningsgilde fredag kl. 19.00. Det er bare å ikle seg middelalderhabitten og nyte god drikke i historiske omgivelser. Festen fortsetter gjennom hele helgen med foredrag om det magiske ølet, konserter, flammeshow, og ridderturneringer.

Les også

Middelalderfestivalen: - Mest moro, men også opplysende

Fullt program: http://oslomiddelalderfestival.org/

Hvor: Akerhus festning

Når: Fredag til søndag


2. Fusjon mellom teatersport og samtidsdans

Samtidsdanssatirekompaniet Th´Line har slått seg sammen med Det Andre Teatrets Mats Eldøen. Sammen skaper de noe du neppe har sett på en norsk scene før: en fusjon av teatersport og samtidsdans.

Fullt program: http://www.dansenshus.com/forestillinger/thline-no/

Hvor: Dansens Hus

Når: Urpremiere torsdag kl. 19


3. Spektakulær militær tattoo

Den amerikanske marinen har tidligere vært representert under Norsk Militær Tattoo. Her fra paraden opp Slottsplassen.

Norsk Militær Tattoo 2016 blir en spektakulær opplevelse. Over 850 deltagere fra 8 nasjoner leverer et massivt show der militær drill og musikk står i sentrum. Årets tattoo innledes av en stor parade gjennom Oslo torsdag og er tilegnet alle norske soldater som har tjenestegjort for Norge og deres pårørende.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Fredag til søndag


4. Mat og moro

Bli med oss på matfestival i helgen

Denne helgen arrangerer Aftenposten og Osloby matfestival med mye spennende på menyen. Andreas Viestad, Ole Robert Reitan, Tore Namstad, Ingvild Tennfjord og Esben Holmboe Bang kommer. Vi håper også du tar turen! Fredag blir det også kåring av Oslos beste restauranter, som du har vært med på å stemme frem.

Hvor: Youngstorget

Når: Fredag og lørdag fra kl. 13.00


5. Litt folk, litt, pop og litt rock

Rickie Lee Jones inviterer til en intim kveld på Rockefeller.

Rickie Lee Jones har vært aktiv siden den selvtitulerte debuten fra 1979. Hun beveger seg lekende lett mellom sjangre og er kjent for sin miks av folk, jazz, pop og rock. I fjor ga hun ut sitt trettende soloalbum, The Other Side Of Desire, som er hennes første plate med utelukkende eget materiale på over ti år.

Hvor: Rockefeller

Når: Søndag kl. 20.00


6. Arabiske eventyr

Arabian Nights Vol III: The Enchanted One vises fredag kl. 18.30

Noen filmer Ringenes Herre, mens andre kaster seg over Arabian Nights. Miguel Gomes tre filmer er ingen direkte adaptasjon av eventyrene fortalt av Scheherazade. Regissøren har latt seg inspirere av eventyrene, men handlingen er satt til Portugal i årene med økonomiske innstramminger mellom 2013 og 2014. Den første historien heter The Restless One, den andre The Desolate One og tredje kapittel har fått tittelen The Enchanted One.

Hvor: Cinemateket, Dronningensgate 16

Når: Fredag kl. 18.30, søndag kl. 20.30 og tirsdag kl. 20.00


7. Bollywood-disco og eventyrstund

Indisk eventyrstund med Bollywood-disco er helgens tilbud til de yngste på Det Norske Teatret. Guden Krishna elsket å spille fløyte og trollbandt alle med musikken sin. Den eldgamle historien om Krishna blir fortalt gjennom ord og dans. Danserne er barn mellom 4 og 12 år. Etter eventyrstund blir det Bollywood-disco i foajeen for alle.

Hvor: Det Norske Teatret

Når: Lørdag kl. 12 og 13.30


8. Vær stolt!

CC Cowboys spiller på Vær Stolt-festivalen

For tiende gang arrangeres Vær Stolt-festivalen på Holmlia. Dette er en festival for ungdom, og bak festivalen står en ideell organisasjon som arbeider for å styrke selvbildet og selvtilliten til barn og ungdom. På scenen denne gangen, står blant andre CC Cowboys, Actic, Atlas, Iram Hassan, SaRaha, Panetoz og Kaveh. Gratis er det også.

Fullt program: http://varstolt.com/

Hvor: Mellom Lusetjern barneskole og Holmlia ungdomsskole

Når: Lørdag og søndag


9. Fest med Lars Lillo-Stenberg

Lars Lillo-Stenberg underholder på Ekeberg lørdag

Årets Nordstrandkonsert byr på konsert med selveste DeLillos-sjefen Lars Lillo-Stenberg. I tillegg kommer Sara & Ole, og UKM-deltakerne Sofie Johansen, Steffen Skjel og dansegruppa Contagious Crew. Konserten arrangeres i forbindelse med Nordstrandsdagene, som også inviterer på åpning av Lambertseter natur- og aktivitetspark.

Hvor: Hundesletta på Ekeberg

Når: Lørdag kl. 17


Fest i nytt friluftssenter på Sørenga

Bynært friluftsliv får sitt eget senter når Friluftshuset på Sørenga åpnes lørdag med leker, dans, konkurranser, kajakkpadling og festivalstemning. Friluftshuset ligger rett ved Sjøbadet på Sørenga og er DNT Oslo og Omegns nye storsatsing. Her finner du blant annet et 60 kvadratmeter stort buldrerom. Er du nysgjerrig på tilbudet, er det bare å møte opp lørdag. Ordføreren kommer, gjør du?

**Fullt program:** www.dntoslo.no

Hvor: Friluftshuset

Når: Lørdag kl. 11