Oslos beste: Disse er nominert til beste pizza

De nominerte har én ting til felles: Alle fem hevder å ha en helt unik pizzadeig.

Kvaliteten på byens pizzasjapper har steget mange hakk de siste årene. I et hull i veggen på St. Hanshaugen lager Marius Beck (til venstre) hos Jungel pizza en luftig, boblete og crunchy bunn. Men er den best i byen? Det avgjør du.
  • Vilde Bratland Hansen

Her kan du stemme på det du mener er Oslos beste pizza.

01. Jungel pizza

Besøksadresse: Dalsbergstien 6A, St. Hanshaugen

Begrunnelse: Bestiller du pizza fra Jungel Pizza på St. Hanshaugen en fredag kveld, kan du regne med at det tar litt tid. Det lille lokalet minner om et lite hull i veggen, men har en så variert meny at restauranten i løpet av sine tre leveår har rukket å bli en Oslo-favoritt blant mange.

Daglig leder Petter Sukumar forteller at vegansk og økologisk mat er viktig for dem.

– Vi eies av den økologiske butikken Røtter og har for eksempel to veganske oster, én laget på cashewnøtter og én på gresskar.

Han tror deigen er en annen suksessfaktor.

– Den fermenteres i ca. fire dager før den brukes. Det gjør bunnen luftig, boblete og crunchy.

Jungel Pizza tilbyr foreløpig kun takeaway, men jobber for tiden med å finne lokaler til en restaurant med servering.

– Nominasjonen betyr utrolig mye for oss. Den kan hjelpe oss å ta ett steg videre. Vi kan fortsette vårt fokus på å drive økologisk og miljøvennlig og muligens bli oppdaget av flere, sier Sukumar.


02. Best Friends Pizza

Besøksadresse: Thorvald Meyers gate 26, Grünerløkka

Begrunnelse: Best Friends Pizza på Grünerløkka åpnet under pandemien og fikk aldri arrangert en skikkelig lanseringsfest. Likevel har Oslo-folk lagt merke til deres spesielle pizzadeig – en blanding av klassisk napolitansk og luftig New York-style.

Flere lesere trekker frem bunnen i sine begrunnelser for hvorfor Best Friends har Oslos beste pizza. Daglig leder Colin Duignan tror det skyldes at den er saftig uten å være for mektig.

– Hos oss er det fokus på kvalitet. Vi bruker friske ingredienser med mye smak.

Duignan forteller at han og kollegene jobbet hardt da de åpnet under pandemien.

– Vi var lenge bekymret for budsjettet. Men med tiden har vi innsett at vi tilbyr noe Grünerløkka ikke hadde fra før. Lokalet vårt er stort, det er enkelt å få bord og folk liker vibbene de får i restauranten vår.

– Hva betyr nominasjonen for dere?

– Det er stort og motiverer oss til å fortsette å levere knallgod pizza!


03. Mamma pizza

Besøksadresse: Dronningens gate 22, sentrum

Begrunnelse: Som å komme hjem til en utrolig hyggelig italiensk familie, mener én leser. Om du ikke kan reise til Italia, så dra til Dronningens gate 22. Der finner du Italia i miniatyr, skriver en annen.

Innehaverne av Mamma Pizza har altså lykkes med sitt prosjekt. Restaurantens slagord er nemlig: Hos Mamma Pizza er du en av familien.

Søsknene Luca, Alice og Davide Zannini, som alle er født og oppvokst i Bologna, ville ta med seg oppskriftene de lærte av sin mormor da de flyttet til Norge og startet restauranten i 2013.

Pizzadeigen hever i 36 timer og stekes i tre minutter i en italiensk pizzaovn. Alle ingredienser er importert fra Italia.

– Den store hemmeligheten bak Mamma Pizzas suksess finner du i «Nonnas» kokebok. Samtidig jobber vi hardt for å gi Oslos befolkning den italienske magien vi var så heldige å vokse opp med, sier Davide Zannini.

Nå er de superglade for å være nominert.

– Det viser at vår drøm om å bringe Italia til Norge resonnerer med Oslo-folk.


04. Pizzabua Lambertseter

Besøksadresse: Cecilie Thoresens vei 13, Lambertseter

Begrunnelse: Pizzabua på Lambertseter har eksistert i over 20 år og er en nabolagsfavoritt: De selger omkring 55.000 pizzaer i året! En leser skriver til og med at hun oppsøker bua selv om hun har flyttet fra området. Også personalet trekkes frem som en stor fordel ved Pizzabua.

Daglig leder Daniel Hellgren har drevet pizzabua på Lambertseter siden slutten av 1990-tallet.

Han tror nominasjonen skyldes fersk deig hver eneste dag, kvalitet over tid og mange fornøyde kunder. Han synes det er enormt kult å være en av fem finalister:

– Det er det ultimate beviset på at vi gjør noe bra. Det varmer å vite at kundene våre setter pris på oss, sier Hellgren.


05. Maschmanns

Besøksadresse: Karenslyst Allé 51, Skøyen

Begrunnelse: Maschmanns Matmarked tilbyr et bredt utvalg råvarer og åpnet i 2012. En viktig suksessfaktor er den italienske restauranten som serverer pizza fra vedfyrt ovn. Flere lesere har lagt merke til at restauranten bruker råvarer fra matmarkedet på pizzaen.

Skal du spise her, lønner det seg å bestille bord!

Heidi Hjertø har vært daglig leder i Maschmanns siden 2013. Hun synes det er en ære å være nominert.

– Det er jo så utrolig mange flotte pizzarestauranter i Oslo, så det er fantastisk å være en av fem nominerte.

Hun tror deres restaurant er så populær fordi de «aldri har gått på kompromiss med kvalitet».

– Vi tar ingen snarveier. Pizzaen stekes i vedfyrt ovn, noe som setter preg på bunnen. Vi bruker de beste råvarene fra det vi mener er Norges beste matmarked. Pizza er et håndverk, og kvaliteten må alltid ligge i bånn, sier Hjertø.