Heddadagene samler Teater-Norge i Oslo

Teaterforestillinger fra hele Norge kommer til Oslo under Heddadagene 8.–17. juni.

Rogaland teaters Orlando av Virginia Woolf, dramatisert av Sigrid Strøm Reibo og Njål Helge Mjøs, er blant gjestespillene under Heddadagene.

– Publikum kan fråtse i høykvalitets teaterkunst i over en uke, sier teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret. Sammen med andre teatersjefer i Norsk Teaterlederforum tok han initiativ til teaterfestivalen Heddadagene, som ble arrangert første gang i fjor.

Publikum kan se gjestespill med alt fra barneteater i et telt utenfor Nationaltheatret til samisk joik og poesi fra Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš. Orlando fra Rogaland Teater og Hålogaland Teaters Havboka er også på plakaten.

Løft for scenekunsten

Regissør, scenograf og dramatiker Anders T Andersen skaper et univers hvor den ramsalte havhistorien møter musikk, videokunst og billedkunst i Havboka fra Hålogaland Teater.

– Utgangspunktet er et ønske om å løfte scenekunsten enda mer frem i det offentlige rommet og lage en bred scenekunstfestival åpen for aktører fra hele landet. Det lages mye godt teater i Norge, også utenfor Oslo, sier Ulfsby.

Årets festival mønstrer 18 gjestespill på åtte offentlige teatre i hovedstaden. Tilsammen 30 teatre er med å arrangere Heddadagene – fra Beaivváš i nord til Kilden i sør.

Bred teaterfestival åpen for publikum

Teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret.

Heddadagene ender opp i Heddaprisutdelingen søndag 17. juni, i år som i fjor på Oslo Nye Teater. Ulfsby understreker at dette er ikke en lukket bransjefest, men teater for alle som er interessert. I tillegg til alle gjestespillene fra hele landet har Oslo-teatrene et stort tilbud som inngår i festivalen.

– Summen av forestillinger gjør dette interessant. Vi ønsker en så bred og omfattende festival som mulig, slik at flest mulig aktører fra scenekunstfeltet får vist seg frem, sier Ulfsby.

– Det Norske Teatret kjenner et særlig ansvar for de øvrige minoritetsspråklige teatrene. Vi skal blant annet huse forestillingene fra Beaivváš. og Sørsamisk Teater. Det kommer til å koke i hovedstaden under Heddadagene, sier han.