Byliv

10 tips for helgen (28. juni-1. juli)

Stor Eminem-etterfest og Pride-parade er blant opplevelsene du kan få med deg i Oslo denne helgen.

Paul Simon avslutter karrièren med en farvelturné. Søndag står han i Spektrum.
 • May Synnøve Rogne
  Journalist
 • Harald Fossberg
  Kulturjournalist og tegneserieanmelder

1. Siste dans med Simon

Paul Simon bør være kjent for de fleste som har en viss interesse for musikk. Først gjennom duoen med Art Garfunkel, senere som soloartist. Nå legger han ut på sin avskjedsturné med tittelen «Homeward Bound The Farewell Tour». Paul Simon med band lover å fremføre et rikt utvalg fra sin omfattende låtkatalog, så vi bør kunne glede oss til klassiker som «Bridge over troubled water», «The Sound of Silence», «You can call me Al» og «Homeward Bound – så klart.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Søndag kl. 19.30


2. Eminent selskap i byen

Eminem var en av 90-tallets store rapartister. Lørdag opptrer han for et utsolgt Voldsløkka.

Rapperen Eminem er tilbake i Norge etter 17 år, og en av 90-tallets store hiphopstjerner har ennå et hengivent publikum: Konserten ble utsolgt på rekordtid. Som oppvarming har artisten fått med seg Klovner i kamp, OnklP og de amerikanske rapperne Royce da 5'9 " og Pusha T.

Etter at Eminem og kumpaner er ferdige på tredje beste nordkant, er det klart for etterfest på Sentrum scene. Her kommer Eminems faste DJ The Alchemist for å fylle dansegulvet. Andre platekusker denne kvelden er Denaun, Skylar Grey og Club Juicy.

Hvor: Eminem på Voldsløkka og nachspiel på Sentrum scene

Når: Voldsløkka lørdag fra kl. 15 og Sentrum kl. 22


3. From Grønland with Pride

Pride-paraden lørdag starter på Grønland kl. 13.

Pridefestivalen går mot slutten, og det skal som vanlig feires med parade. Pride-paraden går fra Grønland til Pride Park i Spikersuppa, og deretter er det diverse arrangementer rundt om i byen, der etterfesten på Rockefeller er den mest kjente.

Hvor: Parade fra Grønland, etterfest på Rockefeller

Når: Paradestart kl. 13, etterfest på Rockefeller fra kl. 22

Les også

Sjekk vår store guide: Fem ting som er verdt å merke seg ved årets Oslo Pride


4. Klassisk i borggården

Isabelle van Keulen Ensemble

Søndag kommer Isabelle van Keulen Ensemble til sommerserien i Vigeland-museet. Konsertens tittel er Tango Nuevo av Astor Piazzola. Siden 2013 har ensemblet hatt en verdensomfattende karrière med konserter viet musikken til tangokomponisten Astor Piazzola. Arrangørene mener publikum kan forvente en konsert utenom det vanlige

Hvor: Vigeland-museet

Når: Søndag kl. 14.00. Billetter i døren fra kl. 12.00


5. Vandreteater

Også i år vises Årringer i stein på Akershus festning. Teaterstykket tar deg med på en vandring gjennom 700 års historie på Akershus festning. Her møter du kjente skikkelser som Dronning Margrete, Knut Alvsson, Henrik Wergeland og andre mindre kjente, som motstandsmenn, straffanger og husjomfru Gerda. Stykket varer i ca. 60 minutter, og passer for barn i skolealder og voksne.

Hvor: Akershus festning, fremmøte ved Besøkssenteret

Når: Lørdag og søndag kl. 14.00 og kl. 16.00


6. Nytt, hardt konsertsted

Vaterland heter byens nye metalpub. Torsdag blir det bråk inne i Brugata 9.

Vaterland er byens nye hardrock-pub. Ved siden av sinnamusikk, pizza og øl inviterer de også til konserter. Denne torsdagen frister de med «en solid pakke av skitten kompromissløs metal av mørkeste sort». Bandene med de tiltalende navnene Kvesta, Filthgrave & Transyuggoth skal by på alt fra kakofonier, rølpete svartmetall og dårlig skatepunk.

Hvor: Vaterland, Brugata 9 (tidligere Røde Mølle)

Når: Torsdag fra kl. 21


7. Hurra for Hurula

Hurula spilte på Øya i 2014. I kveld torsdag spiller han på Blå.

Hurula er blitt en av Sveriges mest kritikerroste og populære rockeartister de siste årene og sammenlignes med artister Thåström, Ebba Grön og Broder Daniel. Luleå-artistens debutalbum Vi är människorna våret föräldrar varnade oss för ble nominert til fire Grammis og P3-gull i 2014. Er du klar for en dose pop-punk, er Blå stedet torsdag kveld.

Hvor: Blå

Når: Torsdag kl. 20


8. Sommerferiepop

Musikklek på Popsenteret

FunkyBeats er sommerprogrammet på Popsentret. Her kan du bli med å lære en ny og fengende låt som garantert vil sette seg på hjernen. Du får leke deg gjennom sentret med ord, musikk og bevegelse, og du får gode tips om hvordan du bruker Popsentrets studioer. Passer best for barn mellom seks og ti år, men det er moro for hele familien

Hvor: Popsenteret, Schous kulturbryggeri, Trondheimsveien 2

Når: Torsdag – søndag kl. 14.00


9. Dukketeater i parken

Annes dukketeater i Frognerparken spiller Molefonken i sommer. Stykket er figurteater for de aller minste barna fra ca. ett til seks år. Forestillingen handler om bamsen Molefonken som har skadet seg, og vennens hans som prøver å muntre ham opp.

Hvor: Frognerparken

Når: Søndag kl. 13.00


10. Skeiv filmhelg

« Call Me By Your Name» vises torsdag 20.15 og lørdag kl. 17.00

Cinemateket feirer Oslo Pride med en skeiv filmhelg. En av filmene som vises er Cherry Pop, som er navnet på en sliten drag-pub hvor drømmer om showbiz kommer for å dø. Andre filmer på programmet er de kritikerroste dramafilmene God’s own country og Call Me By Your Name

 • Fullt program og visningstider finner du på www.cinemateket.no

Hvor: Cinemateket, Dronningens gate 16

Når: Torsdag – lørdag

Les mer om

 1. Musikk
 2. Eminem
 3. Konsert
 4. Kultur
 5. Oslo
 6. Film
 7. Festival