Byliv

10 tips for helgen (1. – 3. juni)

Musikkfest Oslo og fest havnelangs. Det er mye som skjer i et solfylt Oslo.

Ta deg en tur til Oslo Havn søndag og bli med på aktiviteter fra 12–16.
  • May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder

1. Havnelangs i finværet

Nyhetsbrev Bli varslet når vi gir en sekser!

Havnelangs byr søndag på mange morsomme opplevelser langs Havnepromenaden fra Filipstad i vest til Middelalderparken i øst.

Her kan publikum oppleve maritime gleder, kunst, kultur, sport, aktiviteter for barn, sjømat, havnerebus og mye mer. Fra Rådhusplassen til Filipstad går det gratis turisttog i shuttletrafikk, og du kan også komme deg havnelangs i båt mellom Vippetangen og Filipstad. Det går også båt i shuttletrafikk fra Revierkaia via Sukkerbiten/Operaen til Loenga.

Hvor: Havnepromenaden

Når: Søndag kl. 12–16


2. Musikkfest Oslo for 27. gang

Senjahopen er med på Musikkfest Oslo lørdag

Musikkfest Oslo het tidligere Musikkens Dag og har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique, etablert i 1982 i Frankrike og spredt til 100 land over hele verden.

Oslos arrangement er inspirert av Fête de la Musique, og fellesnevnere er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt, og alt er gratis for publikum.

Artister du kan oppleve er blant andre Tommy Tee, Benedicte Adrian, mange kor, Astroburger, Emilie Iversen, Senjahopen og Hilma Nikolaisen.

Du får med deg musikk fra 51 scener rundt omkring i byen fra tidlig formiddag til over midnatt.

  • Fullt program finner du her

Hvor: Hele Oslo

Når: Lørdag 10.30–01.00 søndag


3. Barnas Sommerkolldag

Aktive barn kan være med på mye moro i Holmenkollen under Barnas Sommerkolldag søndag.

Skiforeningen arrangerer Barnas Sommerkolldag i Holmenkollen. Her kan barna boltre seg i hinderløyper med balansestokker, klatrenett og sklier. Det blir også hyggelige aktiviteter for hele familien. Hinderløypene passer for barn i alderen fire til 12 år.

Røffe klær anbefales!

Hvor: Holmenkollen arena

Når: Søndag kl. 9–15


4. Fest på Yacht Club’en

Eget husband: Holmlia Yacht Club Band

Holmlia Yacht Club inviterer til sommerfest. Bak arrangementet står en gjeng musikkglade Holmlia-patrioter. De omtaler klubben som en blanding av suburban clubbing, bydels-lim, fritidsklubb for voksne, barnedisco, multikulturell kulturmønstring og fiksjonell maritimitet. Holmlia Yacht Club startet høsten 2016 og fredagen byr de på en rekke band, DJs, sommerlig barmeny, utehygge og dansegulv.

Hvor: Rosenholm Campus, Rosenholmveien 25

Når: Fredag fra kl. 18.00


5. Botanisk vårtreff

Vil du ha en helt spesiell hageopplevelse, tar du turen til Botanisk hage denne helgen. På vårtreffet kan du kjøpe urter, stauder og sommerblomster som er dyrket frem av Botanisk hages Venner, alt miljøvennlig dyrket. Her finner du et annerledes utvalg enn tradisjonelle hagesentre kan by på, som for eksempel stauder som vokser i Oldemors hage.
Pengene fra salget går til å utvikle og forskjønne Botanisk hage.

En rekke planteforeninger vil ha egen bod og det er gratis omvisninger i hagen kl. 14.00.

Hvor: Botanisk hage

Når: Søndag kl. 10–16


6. Iskalde grøss

Donald Sutherland i «Don’t Look Now»

Det er sjeldent Don’t Look Now (1973) vises på kino. Det er synd. Nicolas Roegs film er et lite mesterverk, og er et godt eksempel på hvor god en skrekkfilm kan være når den vil noe mer enn kun å skremme deg. Skremmer gjør den, men den handler også like mye om en sorgprosess. Ekteparet John (Donald Sutherland) og Laura (Julie Christie) besøker Venezia for å komme seg etter datterens død. Det viser seg raskt at ingenting er helt som du tror. Mystikken og uhyggen kommer sigende som tåken på byens kanaler.

Hvor: Cinemateket, Dronningensgt 16

Når: Søndag kl. 20.30

7. Samtidsmusikk med Oslo-Filharmonien

Den finske komponisten Kaija Saariaho kommer til Oslo.

Den finske komponisten Kaija Saariaho er selv til stede når Oslo-Filharmonien flytter seg fra Konserthuset til Sentralen og vier en hel konsert til hennes musikk. Publikum får høre fire verker av Saariaho, en av vår tids sentrale samtidskomponister. Peter Herresthal er solist i en ny versjon av hennes fiolinkonsert Graal théâtre med skuespiller, tekst og video. Det blir også en urfremførelse.

Samme kveld holder Det Norske Solistkor Saariaho-konsert på Sentralen kl. 21.

Hvor: Sentralen

Når: Torsdag kl. 19


8. Tur med hest og kjerre

Denne lørdagen kan du kjøre hest og kjerre i Oslo sentrum. Turen går fra Lilleborg til Arbeidermuseet. Vel fremme kan barna gjøre eksperimenter ved Akerselva og i utstillingene. I tillegg vil lekehesten Hallvard snakker om livet som arbeidshest.

Hvor: Arbeidermuseet, Sagveien 28

Når: Lørdag kl. 11.00–16.00


9. Pop med Demi

Demi Lovato

Den amerikanske artisten Demi Lovato har fortsatt noen år igjen til hun runder 30, men hun har allerede rukket å gi ut seks album. Nå skal hun lage popfest i Oslo.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Fredag kl. 19.30


10. Nesten Elvis

Priscilla Presley gir deg en kveld med Elvis Presley

«The Wonder Of You» beskrives som det nærmeste du kommer til å komme legenden Elvis Presley. Priscilla Presley, som håndterer arven etter Elvis, har vært sterkt involvert i utviklingen av showet. Med tilgang til opptak fra Elvis sine mange livekonserter får vi nå oppleve «Kongen av Rock» på storskjermer med fullt symfoniorkester live i Oslo Spektrum. Priscilla Presley er kveldens konferansier.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Søndag kl. 19.30

Les også

  1. Telefonaudiens med Priscilla Presley: «Elvis ble aldri tatt seriøst»

Les mer om

  1. Oslo
  2. Elvis Presley
  3. Musikk
  4. Kultur