Bieber forlot Norge uten å fullføre konserten

Skyldte på publikum - men ifølge TV2 ba Bieber selv om å få fjernet barrikader ved scenen.

Popstjernen gikk av scenen på Chateau Neuf etter kun én låt.

— Vi hadde en avtale om at han skulle spille seks låter, så når han bare synger én er det et klart brudd på avtalen vi hadde, sier pressetalsmann Jan-Petter Dahl i TV2 til Aftenposten.

Han sier selskapet ennå ikke har tatt stilling til hvordan selskapet vil håndtere kontraktsbruddet. I utgangspunktet skulle Justin Bieber ha en konsert på 30 minutter, som skulle sendes på TV2 etter Senkveld 13. november.

Sølte vann

Bieber sølte vann like i nærheten av publikum som sto nærmest scenen.

Da han fikk et håndkle for å tørke opp, tok noen jenter tak i ham. Han ba dem om å slutte, de gjorde ikke det. Han sa: – Folkens, slapp av ikke gjør det.

Tilhengerne hørte ikke på ham, men fortsatte. Da kastet han fra seg håndkle og sa at han ikke ville gjøre ferdig showet.

Les Cecilie Asker kommentar:

Les også

Det er kanskje synd på privatpersonen Justin, men merkevaren Bieber burde snarest skjerpe seg, skriver Cecilie Asker

Se også: Bieber har vært preget av flere skandaler de siste årene. Her er fire grunner til at han reiste seg fra skammen:

Fjernet barrikader ved scenen

Det var en anspent stemning i storsalen etter at Bieber forlot scenen. Fansen var forvirret, folk spekulerte i hva som skal skje, lenge håpet de at han ville komme tilbake. Det gjorde han ikke. Ifølge VG var han ombord i privatflyet sitt som var klart til å ta av fra Gardermoen like før midnatt.

Dahl sier til Aftenposten fredag morgen at TV2 i utgangspunktet hadde planlagt å ha gjerder foran scenen, slik at publikum ikke kom så tett innpå artisten.

— Men Bieber selv og managementet hans ønsket at han skulle ha folk tett inn på seg. I utgangspunktet skulle det stå barrikader foran scenen. De sto der dagen før. Når de ble fjernet, kjenner jeg ikke til, sier han.

Beklaget hendelsen på Instagram

Kort tid etter bekreftet Bieber selv at han ikke ville komme tilbake.

Bieber beklager på Instagram, hvor han skriver at han har hatt en tøff uke.

— Det har dessverre vært lange dager og lite søvn. Jeg mente ikke å fremstå som «slem», men valgte å avslutte showet ettersom publikum på første rad ikke hørte på meg. Jeg håper at folk kan forstå dette. Jeg håndterer ikke alltid ting på riktig måte, men jeg er et menneske, og jeg jobber med å bli flinkere på å respondere, ikke reagerer. Jeg beklager, og lover å veie opp for dette, skriver Bieber på sin Instagram-konto.

Posten hadde fredag morgen fått 610.000 likes og mer enn 40.000 kommentarer, med alt fra forsvar av Bieber, til raseri over det han gjorde og hets av jentene som sto lengst fremme på konserten.

— Ble geleidet ut

Jentene som sto nærmest scenen, ble raskt sirklet inn på sosiale medier og har mottatt en strøm av trusler og hatmeldinger på sine Facebook-sider natten gjennom. Dahl sier jentene blir godt tatt vare på.

— Vi tar sterk avstand fra hetsen som skjer i sosiale medier. Det er fryktelig trist, og folk må tenke seg nøye om nå før de ytrer seg. Det er ikke jentenes skyld at det ikke ble noen konsert, det er vi veldig klare på, sier Dahl.

Han sier de samlet jentene umiddelbart etter at konserten ble avbrutt, og hadde lange samtaler med dem før de sørget for at de kom seg trygt hjem.

— Meg bekjent ble de ikke utsatt for fysiske trusler. Vi fikk dem ned på et bakrom i løpet av kort tid, sier Dahl.

- Dette er bedritent

Osloby snakket med jentene som fikk en vannflaske fra Bieber under konserten. De besvimte idet de fikk vannet fra stjernen.

Dette førte til at Bieber sølte vann på scenekanten. Etter dette fortalte han at han ikke ville spille ferdig konserten.

Thomas Numme og Harald Rønneberg kom etterhvert opp på scenen, og skrøt av fansen, samtidig som de beklaget episoden.

— Dette er bedritent. Vii er like lei oss som dere her i salen. Dere er fine folk som fortsatt er her og er lojale. Vi kan ikke love mye, men vi skal gjøre alt vi kan for å få Justin Bieber tilbake til Norge, sier harald Rønneberg, til jubel fra publikum.

Det er svært mange jenter i salen som gråter.

Gråt over avbrutt konsert

— Jeg er skikkelig trist, jeg hadde gledet meg veldig mye. Dette ødelegger for så mange, saIda Brauterfallet (15) og Silje Grenaker Mo (15) etter konserten.

De gråt og var fra seg for at idolet ikke fullførte showet. De kommer likevel ikke til å ta ned plakatene at Bieber fra pikeromsveggene helt enda.

Ida Brauterfallet (15) og Silje Grenaker Mo (15) er, i likheten med resten av salen, lei seg for at Bieber forlot konserten.

— Jeg har vært fan såpass lenge at jeg ikke kan slutte å like ham, sier Mo.-Vi hadde gledet oss så utrolig mye til hele opplevelsen. Vi liker ham fordi han ser så bra ut og synger godt, sier Brauterfallet som må trøste venninnen.

-Hvorfor tror dere han dro?

— Han var sikkert veldig sliten og har så vidt sovet. Det er kanskje ikke så rart at han dro. Men jeg håper han kommer tilbake til Norge en gang, sier Brautefallet.

- Vil alltid være en «belieber»

— Det er dårlig gjort at han drar bare på grunn av litt lite søvn. Under tidligere konserter har han kastet opp og besvimt, men ikke dratt. Jeg ble helt knust, sier Charlotte Marie Jensen (15).

Hun var en av dem som fikk publikum til å forsøke å synge Justin Bieber tilbake til scenen.

Både Jensen og venninnen Helene Nygaard (17) deltok i alle konkurranser de kom over for å få billetter til kveldens show. Selv om de er skuffet, er de fortsatt «beliebers».

- Han betyr så mye for meg. Jeg har alltid støttet ham, uansett hva han har gjort. Han er et menneske, og det er lov å ha en dårlig dag. Selv om jeg har ventet i to år på at han skal komme, vil jeg alltid være en belieber, sier Jensen.

De håper begge at han vil se videoen av salen som roper etter ham, slik at han en dag vil komme tilbake til Norge.

— Jeg skal nyte de 10 minuttene jeg fikk med Justin helt til neste gang jeg får se ham, sier Jensen.

Kan ikke si noe om økonomiske konsekvenser

Jan-Petter Dahl i TV2 sier fredag morgen at selskapet de nærmeste dagene skal se på hvordan de skal håndtere kontraktsbruddet.

— Hva betyr dette for TV2 økonomisk?

— Det er helt umulig å si så tidlig. Jeg kjenner ikke til de økonomiske detaljene i kontrakten, og vi går heller ikke ut med det, sier Dahl.

Trenger du TV-tips? Her er ti serier du bør få med deg i høst: