Nissenrevyen 2022: Et herlig og sprøtt familieselskap

Sterke skuespillerprestasjoner. Godt manus. Elleville karakterer. Nissenrevyen slutter aldri å imponere – og lander årets siste sekser.

Åpningsnummeret til «Familien» byr på dans og energisk stemning.

Hvor mange rare karakterer er det plass til i en skolerevy? I Nissenrevyen finnes det ingen grense. Vi møter en blåfar som frykter for livet, en «taggemor» med sans for graffiti og en kåt vaktmester med «Norges lengste pikk».

Årets revy har fått navnet «Familien» og hyller samhold og kjærlighet. I en verden med krig treffer Nissenrevyen godt med valg av tema.

Tyllskjørt, parykker og energisk stemning er noe av det Nissenrevyen har å by på.

Herlige sangnumre

«Familien» innleder med et sterkt åpningsnummer som byr på god stemning. Man føler seg raskt som en del av storfamilien. Det er fullt trøkk fra første tone. Nissenrevyen er både gøy og tidvis absurd. Dette kommer spesielt godt til syne i sketsjen «Norsk forening mot sang». Det er en herlig sangnummer med en ironisk undertone om hvor mye skuespillerne hater instrumenter og vers.

Nicoline Ording spiller barnslige «Marianne» som skal holde en presentasjon om sin favorittvideo. Det er et av kveldens høydepunkter.

Gode ideer og originale sketsjer

Nissenrevyen er fylt med gode ideer, originale sketsjer og morsomme vrier. I denne familien er det lov å kødde med alt så lenge det er velment. Sketsjen «Bjørnen i det blå hus» er min personlige favoritt. Nicoline Ording spiller barnslige «Marianne» som skal presentere sin favorittvideo. Hun treffer stadig dobbeltgjengere fra den kjente barneserien med samme navn.

Også ekte familiemedlemmer av skuespillerne dukker opp i revyen. «Faren til Aurora» byr på tørre pappavitser om den kalde krigen i sketsjen «Soldatene», mens «lillebroren til Marlin» er hjernen bak sketsjen om pupper i andre akt. Det er et genialt og kreativt grep!

Marlin Øien blir kåret til «Verdens verste menneske». Hun lever opp til sitt rykte.

Bandet løfter revyen

Skuespillerprestasjonene holder et høyt nivå. Skuespillerne greier å oppnå god kontakt med publikum. Det er vanskelig å ikke le når Marlin Øien blir kåret til «Verdens verste menneske». Aurora Strømdahl gjør en god figur i rollen som «Maria» som har vært på en fire ukers språkreise i Liverpool. For en herlig britisk aksent!

Også bandet fortjener ros. De løfter revyen til nye musikalske høyder.

Nissen er kjent for å lage gode revyer. I år er intet unntak. «Familien» byr på frisk humor og elleville karakterer. Den gjør seg absolutt fortjent til årets siste sekser!

I sketsjen «Britisk» spiller Aurora Strømdahl «Maria» som innbiller seg at hun er briter etter å ha vært på en fire ukers språkreise.

Vår vurdering:

6 av 6