Byliv

Hva med et burlesque-show i helgen?

Møt spåkona, de lettkledde damene og sirkusdirektøren på Midnight Burlesque: Black Moon Funfair. Sjekk alle våre helgetips.

The Fleshoticas er Norges fremste utøvere innen Burlesque-sjangeren. Bildet: Miss Prrr (Caroline Andersen), Empress Devillina (Mari Sletten) og Miss Intoxica (Lena Ask).
  • Svein Andersen

Det er som vanlig utallige tilbud i Oslo i helgen. Her er våre 10 tips til hva du burde få med deg:

Konsert 1

1 Arabisk pop. Orchestre National de Barbès består av ti mann, både sufi— og rapmusikere og alt imellom. Musikken er også mangfoldig, pirrende, rytmisk og engasjert. Der hvor dette bandet kommer best til sin rett, er på scenen i møte med publikum. En konsertbegivenhet som anbefales på det sterkeste.

, Cosmopolite, lørdag kl. 22.


Konsert 2

2 Skikkelig rockekveld. Det er duket for kruttsterk rock ‘n’ roll med bandene Krütt, Canoon, Funerapolis og Reverends på selveste kvinnedagen. Fra dommedags-punk, doom-metall og tung, hard og fengende rock ‘n’ roll til rock med sterk harryfaktor. Her burde være noe for enhver smak.

— Gamla, fredag kl. 21.

Konsert 3

3 Fortsatt billetter. Bjørn Eidsvåg har gjennom en årrekke vært en av landets mest populære artister og trenger således ingen nærmere presentasjon. Denne kvelden har han med seg Marie Due som oppvarmingsartist, og hun er verd å bli bedre kjent med. Nå har du anledningen til å bli bedre kjent med denne særegne artisten.

, Kanonhallen, søndag kl. 19.3

Burlesque

4 Midnight Burlesque. Black Moon Funfair er den ultimate festen som hyller 1920-tallet og burlesque. I tillegg til å oppleve artister som Guro von Germeten, Los Mambo Jambo, Fleshoticas med flere er festen også et spennende opplevelsessenter for alle burlesque interesserte.

, Månefisken, lørdag kl. 18.

Verksted

5 Little People. Verksted for barn (anbefalt 10-16 år), maling, lim, rusk, rask og kyndig lærer, kunstneren Gisle Harr. Slipp fantasien løs og prøv deg som kunstner med å lage bittesmå menneskefigurer.

, søndag kl. 10-15.

Kvinnekveld

6 Østkanten Bluesklubb. Det står i klubbens vedtekter at den internasjonale Kvinnedagen 8. mars skal markers. Det gjør de med stjernelaget Honky Tonk Angels som består av seksprofesjonelle, kvinnelige musikere og frontes av Tove Bøygard, Karin Wright og Johanne Demker.

, Herr Nilsen, fredag kl. 22.

Plateslipp

7 Folkemusikk. Felespilleren Gjermund Larsen har med trioen sin markert seg med et særegent musikalsk uttrykk der elementer fra kammerjazz, bluegrass, barokk— og samtidsmusikk smeltes sammen. Nå er han og musikerne Sondre Meisfjord og Andreas Utnem klar med sitt tredje album Reise.

, Riksscenen, lørdag kl. 21.

Kunsthåndverk

8 Kollektivutstilling. Åpning av kollektivutstillingen med tema bryllup, der 14 kunsthåndverkere innen tre fagfelt deltar med de sprekeste brudekjoler i resirkulertmateriale, spektakulære smykker, brudehatter, porselen, humoristisk keramikk og de klassisk vakre gaver brudepar kan ønske seg.

åpning lørdag kl. 13.

Utstilling

9 Maleriutstilling. Malerduoen Hanne Bringager og Eva Malmstrøm ønsker med utstillingen «Vårslepp» å bruke våren som metafor og formidle den opplevelsen av frihet som våren symboliserer.

, åpning lørdag kl. 13.

Litteratur

Camillie Paglia

1 Amasone-feministen. Møt kunsthistorikerprofessoren og samfunnsdebattanten Camillie Paglia i anledning av boken «Skjønnhetens makt, samtaler med Camillle Pagia» av Birgitte Huitfeldt Midttune. Et panel vil samtale med Paglia om kulturelle ikoner, kjønn og samfunn, med bl.a. NRKs kulturredaktør Hege Duckert, medieviter og musiker Torgny Amdam og Klassekampens Bokmagasinredaktør Karin Haugen. Samtalen foregår på engelsk.

— Litteraturhuset, fredag kl. 19.30.