Christer Falck samler norske artister til Prince-hyllest

Prince-fan Christer Falck håper å fylle Sentrum Scene til ære for den avdøde superstjernen - men vil ikke røpe hvem som kommer.

Christer Falck (t.h.) og Petter Aagaard har sammen skrevet boken Prince, "Shockadelica". Nå inviteres en rekke norske artister til tributekonsert for den avdøde artisten.

Falck har vært Prince-fan på sin hals siden 1981, har sett 56 konserter og utga i 2014 boken Prince «Shockadelica» sammen med Peter Aagaard.

Han står også bak CD-boksen ved samme navn, der artister som Jarle Bernhoft, Thom Hell, Bare Egil, Haddy N'jie, Sofian, Morten Abel, Knut Reiersrud, Sølvguttene, StarGate, Espen Lind og Inger Lise Rypdal bidro.

Etter at den amerikanske artisten døde 21. april, ville Falck bare sitte inne og høre på musikken hans.

– Da tenkte jeg at vi må jo gjøre en hyllest. Det viste seg raskt at det var mange som tenkte det samme, forteller Falck,

Les også

Hjemstedet til Prince kan bli museum

Maratonkonsert

Onsdag 24. mai legges billettene til konserten i Sentrum Scene 14. november ut for salg. Hvor mange av artistene fra Shockadelica-prosjektet som bidrar er foreløpig en godt bevart hemmelighet.

– Vi håper å slippe å måtte lekke navn for å selge de 1.500 billettene. Folk kan stole på oss når det gjelder Prince, forsikrer Falck.

Madonna fremførte "Nothing Compares 2 U" under sin Prince-tribute under 2016 Billboard Awards i Las Vegas 22. mai.

Han lover overraskelser med bakoversveis-garanti og hevder at "landets vokalelite" vil troppe opp for å hylle den avdøde amerikaneren.

Les også

Her er noen av de største Prince-øyeblikkene

Kopi av liveopptak

– Vi vil kjøre en lang konsert så tro som mulig til Princes egne de siste årene. Omtrent 60 prosent hits og 40 prosent låter ikke så mange har et forhold til, med mange gjester, medley med piano eller flygel midt på, forteller Falck.

Han leker også med tanken på å kopiere et livestrekk bare den aller mest ihuga fansen vil kunne dra kjensel på.

– Vi har tilgang til opptak vi kan bruke, sier Falck.