«Scary Movie 5» får bunnkarakter

Snoop Dogg og Mike Tyson sa ja til feil film.

Vår vurdering:

1 av 6

Stikk tannbørsten i bakenden på en hund og legg den tilbake på vaskeservanten uten at eieren merker det.

Sånn er humoren i Scary Movie 5 ; le av det den som kan. Idémessig er denne serien kommet til veis ende. Oppskriften tro parodieres populære thrillere og skrekkfilmer, men uten at originalen fremstår i et nytt lys.

Gjesteopptredener av folk som Snoop Dogg og Mike Tyson trekker dem ned i stedet for å løfte filmen opp.

Mamma som spøkelse

Ashley Tisdale og Simon Rex spiller et enfoldig par som ganske ufrivillig blir fosterforeldre for tre ville unger som har levd alene i skogen.

Rammefortellingen er lagt til et forstadshus der familien overvåkes av et vitenskapelig team som skal studere hvordan naturtilstanden har påvirket dem. Dermed aktiviseres et repertoar av skrekkfilmer knyttet til slike ukontrollerte barn – og deres «avdøde», spøkelsesaktige mamma.

Sånn kan det gå for en uegnet fostermor.

Den løse handlingen fungerer mest av alt som base for sketsj-lignende scener som egentlig er avhengig av å underholde én for én. Mange slike sketsjer er inspirert av den psykologiske thrilleren Black Swan av Darren Aronofsky, og Christopher Antonucci parodierer Vincent Cassel i rollen som ballettsjef, på samme måte som Ben Cornish parodierer Leonardo DiCaprio i Inception . De klarer ikke engang å pirke borti originalene.

Da står det større respekt av Charlie Sheen og Lindsay Lohan som i filmens åpningsscene spiller seg selv som de løse kanonene på dekk man i virkeligheten kan få inntrykk av at de er. Et siste lysglimt på vei inn i tunnelen.