Politiet: Ungdom skyter fyrverkeri mot folk og bygninger

Søndag kveld skjøt ungdommer fyrverkeri mot politiet.

SISTE: Også nyttårsaften rykket politiet flere ganger ut etter meldinger om at ungdommer skjøt fyrverkeri mot folk, bygninger og T-banetog.

Ved 19-tiden nyttårsaften ble brannalarmen utløst på Grønland T-banestasjon etter at ungdommer hadde avfyrt fyrverkeri i undergangen på vei ned til stasjonen.

Da alarmen ble utløst, ble trafikken på T-banen rutinemessig stanset, og sto stille i ni minutter, melder politiets operasjonssentral på Twitter.

Fyrverkeri mot politiet

Søndag kveld rykket flere politipatruljer ut til Stovner for å rydde opp i det de kalte «dårlig stemning på stedet».

Politiet fikk først flere meldinger om ungdom som skjøt opp fyrverkeri både opp i luften, mot bygninger og folk.

– Noe av fyrverkeriet havnet på balkongen hos en av beboerne der, sier operasjonsleder Marita Aune.

Da politiet ankom stedet, ble det skutt fyrverkeri også mot denne patruljen og operasjonssentralen valgte da å sende flere patruljer til stedet.

– Ja, det ble skutt mot patruljen også. Hvordan dette har skjedd, det har vi ikke oversikt over nå, sa Aune mens aksjonen pågikk.

Rett før klokken 23 tvitrer politiet at de har løst opp i ansamlingene og det er rolig i området.

– Vi har ikke tatt noen for selve fyrverkeriet, men har kontrollert en del ungdommer, løst opp forsamlingene og sendt noen hjem. Nå skal det være ganske rolig i området, sier Aune til Aftenposten.

Det fikk ingen konsekvenser for ungdommene denne gangen, siden ingen er tatt for selve fyrverkeriet.

– Det var vel mellom 20 og 25 ungdommer som ble kontrollert. Det ble ingen skriftlig konsekvenser for noen, sier Aune.

Flere hendelser de siste dagene

Aune sier at de generelt har fått inn flere meldinger om fyrverkeri de siste to dagene.

– Heldigvis har vi ikke fått melding om noen skader, sier hun.

I tillegg til de generelle meldingene om bruk av fyrverkeri, skiller meldingene om at ungdom skyter mot biler, bygninger og folk seg ut.

– Vi ha fått flere meldinger om at det skytes med fyrverkeri mot folk. Da ringer publikum inn til oss og ber om hjelp. Men ofte er vi jo for sent ute. De har fyrt opp rakettene og er i gang på et nytt sted, sier Aune.

– De synes vel dette er morsomt og forstår ikke helt konsekvensene, sier hun.

Flere branner

Politi og brannvesen har også rykket ut til flere branner som trolig skyldes fyrverkeri. Bare søndag kveld var de ute på minst to branner i søppelbøtter i hovedstaden, en på Blindern og en på Trasop.

– Det er ikke første tilfellet av den type branner i helgen. Vi har flere og flere fyrverkerioppdrag. Det er spesielt ungdommer som skyter opp fyrverkeri, og det skjer over hele byen, sier Aune til VG.